8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPleacă Tuchel, vine Mauricio Pochettino

Pleacă Tuchel, vine Mauricio Pochettino

Două titluri de campioană în Ligue 1, Cupa Franței, Cupa Ligii și finala Champions League nu au fost de ajuns pentru șefii lui PSG, care au decis să se despartă de tehnicianul german Thomas Tuchel, cel care preluase gruparea pariziană în vara lui 2018.

Cu toate că evoluția din acest sezon de Champions League, unde PSG a ocupat primul loc în grupă, în faţa lui RB Leipzig şi Manchester United, părea suficientă să-i securizeze scaunul, eşecul cu Lyon şi remiza cu Lille au cântărit greu pentru șefii clubului din capitala Franței. Tuchel a fost demis după ultima victorie obținută în campionat în faţa lui Strasbourg, scor 4-0.

Despărțirea de Tuchel îi va costa pe șeicii care conduc destinele grupării de pe Parc des Princes. Clubul ar putea avea în vedere o plată eşalonată, pentru a evita tranşarea litigiului în faţa tribunalelor. Cu un salariu lunar brut de 625 000 euro, plus eventuale bonusuri, PSG ar putea avea de plătit despăgubiri cuprinse între 5 şi 7 milioane de euro, incluzându-i şi membrii staff-ului.

Cu toate că nu au oficializat încă mutarea, se pare că succesorul lui Tuchel pe banca parizienilor va fi antrenorul argentinian Mauricio Pochettino. Liber după despărţirea de Tottenham Hotspur în noiembrie 2019, Pochettino s-a înţeles cu gruparea de pe Parc des Princes. Fostul fundaş, care are 48 de ani, a fost jucătorul lui PSG între 2001 şi 2003.

Argentinianul a reuşit o performanţă remarcabilă în 2019 cu Tottenham Hotspur, pe care a condus-o în prima finală UEFA Champions League din istorie.

Pe lista posibililor succesori ai lui Tuchel s-au mai aflat și tehnicianul italian Massimiliano Allegri, care era liber de contract din 2019, după despărţirea de Juventus, dar şi Didier Deschamps, actualul selecţioner al Franţei.

Se pare că Pochettino și-a făcut deja planul pentru transferurile din perioada de mercato, iar în capul listei de achiziții se află danezul Christian Eriksen. Tehnicianul argentinian îl dorește cu institență pe mijlocașul care nu s-a adaptat la Inter și care a fost trecut de formația italiană pe lista de transferuri.

Clasată pe locul 3 în campionat, la un singur punct de Olympique Lyon şi Lille, formații care ocupă primele două poziții, PSG va juca primul său meci după pauza de iarnă cu Saint-Etienne, pe 6 ianuarie.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă