11.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportPolitehnica Iași, în semifinalele Cupei României

Politehnica Iași, în semifinalele Cupei României

Cu onoarea pătată după rușinea din campionat, când Universitatea s-a distrat în Copou, câștigând cu 5-2, ieșenii au început partida în forță, iar Breeveld a deschis scorul în minutul 13, cu o execuție demnă de pus în ramă. Fostul jucător al FCSB-ului a trimis un lob impecabil din marginea careului, lăsându-l spectator pe Pigliacelli.

Formația gazdă și-a dublat avantajul în minutul 42, grație unui alt gol superb, marcat de această dată de Horșia.

În mitanul secund, oltenii au părut mai concentrați, iar Dan Nistor a redus din handicap în minutul 54, după ce a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă.

Același Nistor a egalat în minutul 90, dar elevii lui Corneliu Papură s-au bucurat mai puțin de două minute, când Breeveld a reușit prima dublă din carieră. Mijlocașul a înscris cu o lovitură de cap din interiorul careului pentru 3-2, iar moldovenii s-au calificat în premieră în semifinalele Cupei României.

După această înfrângere in extremis, Corneliu Papură și-a criticat jucătorii. „Așa e în fotbal, plătești dacă te relaxezi. Noi am plătit cash în seara asta. Avem 24 de jucători și indiferent de cei la care apelăm, putem învinge orice echipă din România. Am revenit de la 2-0, adversarul nu a contat în repriza a doua pe faza de atac, dar apoi am primit acel gol. Trebuie să intrăm și să câștigăm cu FCSB”, a concluzionat tehnicianul oltenilor.

De cealaltă parte, Mircea Rednic, aflat la prima victorie de când i-a preluat pe moldoveni, a oferit o reacție în stilul caracteristic. „La 2-2 nici nu mai știam pe cine să înjur, pe cine să bat… să mă bat singur. Ar fi fost o lovitură dură. E o victorie muncită, poate și mai frumoasă datorită golului marcat în minutele de prelungire”, a declarat cel supranumit „Puriul”.

Pentru ieșeni urmează o partidă dificilă, în etapa a doua din play-out, împotriva celor de la Dinamo.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ce negoț ascund sondajele paralele din București?

Să fie oare Cristian Popescu Piedone doar iepurele lui Dom’ Profesor? În clar obscurul mediatic, strategia de atac a stăpânului antenelor devine tot mai...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă