Presa din Spania laudă România după victoria de la C.E. de handbal feminin

Presa din Spania laudă România după victoria de la C.E. de handbal feminin

Spaniolii au visat mai mult de o repriză că pot învinge România şi că vor lăsa o impresie bună la Campionatul European din Franţa, în condiţiile în care naţionala iberică era deja eliminată din grupa principală, dar naţionala lui Ambros Martin a avut un cuvânt de spus.

Rl online 0 comentarii

Jurnalistul AS, Daniel Miranda, a evidenţiat, la finalul partidei, contrastul dintre cele două reprize, dar şi momentul care a schimbat rezultatul partidei: "Războinicele (n.r. – componentele Spaniei) au început meciul ştiind că sunt deja eliminate şi au încercat să lase o impresie bună înainte de Jocurile Olimpice. Iniţial, le-a ieşit, apoi nu prea. Nici adversarul nu le-a ajutat. România, una dintre favorite, s-a adunat (n.r. 27-25) şi a câştigat, ceea ce le aduce aproape în semifinală. Neagu a început slab, cu două ratări şi cu o Silvia Navarro (n.r. – portarul Spaniei) impunătoare. Spania a dominat în prima repriză şi cu o şansă bună de a intra la vestiare cu patru goluri avantaj. Bara s-a opus, iar Neagu a marcat pentru 12-10 la pauză. Bestia se trezise".

România a reuşit să răstoarne soarta partidei în a doua repriză, iar semifinala e aproape: "Prima acţiune a reprizei secunde a fost finalizată de Silvia Navarro, care a înscris când România scosese portarul. De atunci, totul s-a schimbat, în mod negativ, pentru războinice. România şi-a arătat adevăratul potenţial. În minutul 42, România a trecut în avantaj pentru prima dată şi nu a mai cedat.

Neagu, cu şapte goluri (n.r. cea mai bună marcatoare din istoria Campionatelor Europene), acompaniată de pivotul Pintea, cu şase goluri, au stabilit soarta meciului", a scris jurnalistul spaniol.

 
 
 

Comentarii

loading...