12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportPreședintele ATP îl critică pe Djokovic

Președintele ATP îl critică pe Djokovic

După ce Djokovic a nesocotit recomandările specialiștilor și a organizat o serie de turnee de tenis în Balcani, fără respectarea măsurilor minime de protecție împotriva noului coronavirus, inevitabilul s-a produs. Astfel, pe rând, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic) și Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov) au fost testați pozitiv la COVID-19, iar cireașa de pe tort a reprezentat-o vestea că însuși liderul mondial al clasamentului ATP este infectat cu coronavirus.

Primul care a contestat atitudinea lui „Nole” și a celorlalți participanți de la competiția demonstrativă a fost președintele ATP, Andrea Gaudenzi, care a menționat că această experienţă va fi de folos pentru ca în viitor evenimentele să fie mai sigure. „Este evident că ne confruntăm cu o situație neplăcută, ne pare rău pentru sportivi, ne dorim să revină cât de curând posibil, dar ce s-a întâmplat la Belgrad trebuie să fie o lecție pe care să o învețe toți”, a afirmat oficialul ATP. „Este ca atunci când copiii tăi încep să urce pe bicicletă şi trebuie să-şi pună casca. Ei îţi spun că nu şi nu. Apoi urcă pe bicicletă şi cad. Începând de atunci îşi pun cască. Acum ştim cu toţii că ne putem infecta uşor, aşa că vom avea mult mai multă grijă”, a adăugat el.

Devenit ținta criticilor, mai ales din cauza petrecerilor date după meciuri, fără respectarea măsurilor de distanțare socială, tenismenul sârb și-a cerut scuze public. „Am crezut că sunt suficiente condiții de siguranță, mai ales că pandemia era în regres. Din păcate, acest virus este încă printre noi și reprezintă o realitate pe care încă trebuie să o înfruntăm. Îmi pare rău pentru fiecare caz apărut, sper că starea de sănătate a celor infectați nu se va complica și toată lumea va fi bine”, a declarat liderul mondial, care a precizat că va ramâne în carantină timp de două săptămâni și va repeta testele după 5 zile.

Toate competițiile organizate de ATP, respectiv WTA, au fost suspendate în luna martie, din cauza pandemiei. Dacă totul va decurge conform planurilor, turneele urmează să reînceapă în luna august.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă