27.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Primarul din Baia Mare vrea derogare pentru suporteri la Final Four-ul EHF European League

„Așteptăm răspunsul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență și a Guvernului României” se spune într-un comunicat, referitor la solicitarea făcută ca suporterii să poată avea acces la meciurile turneului final de handbal feminin EHF European League Women, ce se va desfășura în 8-9 mai, în Sala Sporturilor “Lascăr Pană” din Baia Mare.

Turneul, considerat „cel mai important eveniment handbalistic organizat vreodată în România la nivelul echipelor de club”, va avea la start cele mai valoroase echipe care au ajuns în această fază a competiției (Final Four) în urma meciurilor disputate în sezonul 2020/2021, reprezentând patru națiuni de top din handbalul mondial: Nantes Atlantique Handball (Franța), Ikast-Bording Handbold (Danemarca), Siófok KC (Ungaria) și CS Minaur Baia Mare.

Solicitarea a fost făcută pentru minim 30% din capacitatea de 2200 de locuri a sălii.

„Măcar 700 de băimăreni să aibă oportunitatea de a reveni în sala sporturilor, după un an în care ni s-au interzis toate, fiind închise ușile sălilor de sport, ale teatrelor, nunțile, botezurile, concertele și alte evenimente sociale. Vre să ne susținem echipa, cu atât mai mult cu cât nu este vorba despre o competiție oarecare, ci una de nivel european, unde ne reprezentăm cu mândrie țara!” se scrie în comunicat.

Situația epidemiologică în Baia Mare din acest moment este de 0,5 la mie, până în acest moment, din totalul populației de 146.000 de locuitori fiind vaccinați cu cel puțin o doză 56.000 de locuitori.

În condițiile în care în acest moment este interzis accesul suporterilor la orice manifestare sportivă, organizatorii au solicitat să se facă o excepție, obligându-se să respecte câteva măsuri stricte de siguranță.

„Vrem să oferim un exemplu cu privire la relaxarea restricțiilor, respectând toate măsurile de siguranță din perspectivă epidemiologică, inclusiv cele impuse de Federația Europeană de Handbal (EHF) prin regulamente și Conceptul de igienă al turneului final organizat în Baia Mare.”, precizează organizatorii.

Printre măsurile amintite se numără permiterea accesului doar pentru persoanele vaccinate, a celor care au trecut prin boală în ultimele 90 zile, și/sau cei care vor fi supuși testării într-un spațiu amenajat în zona de desfășurare a evenimentului, cu condiția ca rezultatul testului să fie negativ.

Se va face monitorizarea strictă a respectării distanțării sociale pe circuite unice. Locurile ce vor putea fi ocupate de spectatori în tribune vor fi dispuse cu respectarea distanțării de 1,5/2 m la stânga-dreapta-față-spate pentru spectatori. Se va lua măsura blocării locurilor neocupabile. Ieșirea va fi organizată pe circuite unice, atât la finalul meciurilor, cât și la pauzele dintre reprize. Monitorizarea tribunelor se va efectua cu ajutorul Jandarmeriei și Poliției locale.

Ultima oră
Pe aceeași temă