15.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSportPSG, învinsă de golurile lui Haaland. Dortmund visează la sferturile Ligii Campionilor

PSG, învinsă de golurile lui Haaland. Dortmund visează la sferturile Ligii Campionilor

Borussia s-a impus prin ”dubla” tânărului atacant norvegian Erling Braut Haaland (69, 77), golul campioanei Franţei fiind reuşit de Neymar (75).

Gazdele au fost mai periculoase, căutând mereu poarta apărată de Navas, care s-a opus în primă instanţă golului în min. 27 şi 31, în faţa lui Sancho. Haaland a ratat şi el două situaţii bune, în min. 35 şi 36, fiind lipsit de precizie.

La reluare, Borussia a fost şi mai incisivă, dar Mbappe a creat pericol la cealaltă poartă (65, 66).

Echipa din Dortmund a reuşit să deschidă scorul în min. 69, când Haaland a reluat balonul din apropiere, după un şut blocat al lui Guerreiro.

PSG a egalat rapid (75), prin Neymar, care a reluat simplu centrarea lui Mbappe, după o ieşire ratată din defensivă a lui Zagadou.

Borussia a marcat din nou două minute mai târziu, prin acelaşi Haaland, cu un şut superb de la aproape 20 de metri (77), după o pasă excelentă a lui Reyna.

Echipa antrenată de Thomas Tuchel (ex-Borussia) a fost aproape smulge egalul, dar a fost lipsită de şansă: Neymar (81) a şutat în bară, iar Thiago Silva (90+3) a trimis cu capul peste poartă la ultimul atac.

Manşa secundă se va juca în data de 11 martie, la Paris. PSG nu va putea conta pe Meunier, suspendat.

PSG a fost eliminată în precedentele trei sezoane în optimile de finală ale competiţiei.

Cele mai citite

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...

Iranul și aliații lui au pornit un atac fără precedent asupra Israelului. SUA, Marea Britanie și Iordania sprijină Israelul

Televiziunea de stat iraniană a anunţat că Corpul Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice Iran, a lansat un "vast" atac cu "drone şi...

Sunt doi morți și mai mulți răniți după un incendiu la un bloc din București

Două persoane a murit, iar altele, între care un copil, primesc îngrijiri în urma unui incendiu care a cuprins două etaje dintr-un bloc din...
Ultima oră
Pe aceeași temă