12.9 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportRădoi: „Mă gândesc doar la o limitare de scor cu Austria”

Rădoi: „Mă gândesc doar la o limitare de scor cu Austria”

Cele două înfrângeri suferite de echipa națională a României în nordul Europei, contra Islandei (2-1), în semifinala play-off-ului de calificare la Euro 2020, și Norvegiei (4-0), în grupa de Liga Națiunilor, l-au determinat pe selecționerul Mirel Rădoi să-și schimbe radical discursul.

Acesta a declarat că scorul din partida de la Oslo reprezintă o umilinţă pentru toată ţara. „Nu ştiu ce aş mai putea spune după o asemenea prestaţie şi un asemenea rezultat. Mi-e şi ruşine. (…) Sunt lucruri pe care nu le înţeleg şi e straniu, încerc să le descopăr. Cum o echipă care a jucat 120 de minute şi a făcut doar trei schimbări în primul 11 şi noi, care am jucat 90 de minute, nu am putut să fim mai proaspeţi şi prezenţi în teren în seara asta. În momentul de faţă, nu vorbim despre un rezultat drastic, vorbim de o umilinţă. Ar trebui să cerem scuze celor care au stat în faţa televizoarelor, pentru că nu numai noi am trăit o umilinţă, o întreagă ţară a suferit o umilinţă, toţi trăim acelaşi lucru”, a zis selecționerul, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune ProX.

Mirel Rădoi a spus că privește cu frică duelul pe care România îl va avea cu Austria, în etapa a 4-a din Liga Națiunilor. Mai mult, acesta a afirmat că se gândește doar cum să limiteze proporțiile scorului: „La ce gânduri mă trec acum, mă gândesc doar la o limitare de scor cu Austria. Nu am reuşit să îi capacităm pe jucători după acel eşec din meciul cu Islanda. Eu cred că problema noastră nu este neapărat a adversarului, situaţia este puţin altfel, în felul cum ne prezentăm noi. Cred că asta este cea mai mare problemă şi cea mai mare pierdere după cele două partide, felul în care noi ajungem să fim în cele 90 de minute să arătăm ca juniorii Norvegiei sau pur şi simplu ca echipa a doua Norvegiei”.

Declarația selecționerului l-a iritat pe Cornel Dinu, care l-a făcut „praf” pe Rădoi. Într-o intervenție pentru postul Telekom Sport, fostul mare fotbalist i-a cerut acestuia demisia: „Nu poţi să spui vreodată că te gândești la limitarea scorului într-un meci cu Austria. Afară! Nu poţi să faci asemenea declaraţii! Înseamnă că nu ai nimic în comun cu postul în care te-ai aşezat”.

După această înfrângere, coroborată cu succesul Austriei din Irlanda de Nord (1-0), România cade până pe poziția a 3-a în grupa de Liga Națiunilor. Tricolorii vor întâlni, miercuri, de la ora 21:45, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, naţionala Austriei.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

O rețea vietnameză de trafic de migranți, care cerea între 15.000 și 18.000 euro de migrant, a fost destructurată

O operațiune comună la care au participat autoritățile de aplicare a legii din Franța și Regatul Unit, cu sprijinul Europol, a dus la dezmembrarea...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...
Ultima oră
Pe aceeași temă