15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportRădoi și-a pus ultrașii în cap după convocarea lui Camora

Rădoi și-a pus ultrașii în cap după convocarea lui Camora

Mirel Rădoi a făcut publică lista cu numele celor 23 de jucători care vor face parte din lotul României pentru partidele cu Islanda, Norvegia şi Austria, iar principala noutate este convocarea fundașului lui CFR Cluj, Mario Camora, cel care și-a obținut cetățenia română de curând.

Acest lucru a stârnit furia ultrașilor naționaliști. „Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșeală. Nationala e o chestie de principiu. La fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Asta nu a înțeles Mirel Rădoi, așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei”, au scris suporterii pe pagina de Facebook Honor et Patria.

Iată cei 23 de jucători convocați de selecționer – portari: Ciprian Tătărușanu (AC Milan), Florin Niță (Sparta Praga), David Lazar (Astra). Fundași: Sergiu Hanca (KS Cracovia), Andrei Burcă (CFR Cluj), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Dragoș Grigore (Ludogorets Alin Toșca (Gaziantep), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova), Mario Camora (CFR Cluj). Mijlocași: Alexandru Crețu (NK Maribor), Alexandru Maxim (Gaziantep), Răzvan Marin (Cagliari), Nicolae Stanciu (Slavia Praga), Alexandru Cicâldău (Universitatea Craiova), Gabriel Iancu (FC Viitorul), Ciprian Deac (CFR Cluj), Alexandru Mitriță (New York City), Ianis Hagi (Rangers). Atacanți: Claudiu Keșeru (Ludogorets), Denis Alibec (Astra), George Pușcaș (Reading).

În barajul de calificare pentru EURO 2020, România va înfrunta Islanda pe 8 octombrie, la Reykjavik. Dacă trec de naționala nordică, tricolorii lui Rădoi vor disputa meciul decisiv tot în deplasare, pe 12 noiembrie, contra Bulgariei sau Ungariei.

După jocul cu Islanda, România are programate două partide în Liga Națiunilor, pe 11 octombrie, la Oslo, contra Norvegiei, iar trei zile mai târziu naționala noastră primește replica Austriei, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum să alegi parfumul potrivit pentru orice ocazie

Viața este frumoasă dacă facem alegeri bune, iar parfumurile de lux ne pot aduce o dimensiune extraordinară în experiența vieții și în felul cum...

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă