22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportRafa Nadal număr impresionant de semifinale la Roland Garros. Ce duel celebru...

Rafa Nadal număr impresionant de semifinale la Roland Garros. Ce duel celebru ar fi posibil

 Campion de 13 ori în Franța, Nadal și-a îmbunătățit recordul la Roland Garros, ajungând la 105 meciuri câștigate și doar 2 pierdute, după victoria cu 6-3, 4-6, 6-4, 6-0 asupra argentinianului Diego Schwartzman, după un meci de două ore și 45 de minute, jucat pe arena Philippe-Chatrier.

Nadal, care luptă pentru a cuceri cel de al 21-lea titlu la un Grand Slam, cifră record în istoria tenisului masculin, a pierdut primul set, după alte 36 câștigate consecutiv în edițiile anterioare la Roland Garros. El a cedat ultimele trei jocuri din setul secund, în fața a 5.000 de spectatori, dar s-a regrupat în setul al treilea și de la 3-4 a reușit 9 game-uri coonsecutive, cu 20 de puncte câștigate, din 21 jucate pe propriul serviciu.

„Am început prost în setul doi, apoi am reușit să revin”, a spus Nadal, la interviul de pe teren. „Trebuia să joc mai agresiv și am făcut-o pe tot restul meciului.”

În semifinalele de vineri, Nadal se poate întâlni cu numărul 1 mondial, Novak Djokovic, campionul din 2016, cu 18 trofee majore la activ, sau cu italianul Matteo Berrettini, favorit numărul 9.

Nadal urmărește să-l egaleze pe Djokovic în confruntările directe, unde sârbul conduce cu 29-28.

Nadal are anul acesta 23 de meciuri câștigate și 3 pierdute. El a atins cea de a 35-a sa semifinală de Grand Slam a carierei.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernanții lasă suedezii să taie nestingheriți pădurile valoroase ale României. 50 de acțiuni ale IKEA, bănuite de ilegalitate. FOTO și VIDEO

Un nou raport realizat de Agent Green și Bruno Manser Fonds (BMF) în pădurile României. Cel mai mare proprietar privat de pădure din țara...

Azi încep depunerile de candidaturi pentru alegerile locale

Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de astăzi până pe 30 aprilie, ora 23:59, să depună...

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă