15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRafael fără Toni, la Australian Open

Rafael fără Toni, la Australian Open

Rafa Nadal se întoarce la Melbourne Park, unde a pierdut finala de anul trecut în cinci seturi în faţa marelui său rival, Roger Federer, cu un nou antrenor: Carlos Moya.

Fost lider mondial, Moya, va fi cel care va conduce echipa sportivului originar din Mallorca, după ce l-a ajutat pe Nadal să câştige din nou un turneu de Grand Slam în 2017, după trei ani de eşecuri.

Moya îi ia astfel locul lui Toni Nadal, unchiul liderului mondial, cel care a renunţat la antrenorat pentru a se dedica academiei de tenis a nepotului său. Nadal spune că relaţia cu fostul său antrenor a rămas una extrem de apropiată.

“Toni va participa la pregătirea mea cât de mult va vrea să participe. El este unchiul meu iar asta înseamnă mai mult decât orice altceva. Eu sunt fericit cu orice decizie pe care el vrea să o ia. Are suficientă încredere în mine, şi eu am destulă încredere în el şi ne sfătuim în toate lucrurile importante. E dificil de explicat cum mă simt acum. El face parte din familia mea şi mă iubeşte. Îl iubesc. Nu e vorba de o relaţie profesională. Este o relaţie familială. În ceea ce priveşte lucrurile profesionale, am vorbit cu el acum câteva zile, despre cum îmi merge în viaţa, cum îmi merge cu tenisul. Dacă am ceva de întrebat, îl întreb. Dacă are ceva să-mi spună, el mă cheamă şi îmi spune. Nu, nu este o situaţie dificilă. Este o situaţie foarte uşoară. “, a declarat Nadal, sâmbătă, la Melbourne Park.

Lui Nadal, debutul la Australian Open îi aduce sentimentul uneii călătorii în necunoscut: Sportivul în vârstă de 31 de ani va începe meciul cu Victor Estrella Burgos fără să fi disputat vreun joc oficial din luna noiembrie, când s-a retras de la Turneul Campionilor din pricina unei accidentări.

A ratat evenimentele de warmup de la Abu Dhabi şi Brisbane, dar a avut un meci demonstrativ la Kooyong Classic şi un altul, de pregătire, vineri, la Melbourne Park împotriva lui Dominic Thiem.

De 16 ori câştigător de Grand Slam, Nadal nu a dat însă impresia că l-ar afecta lipsa jocurilor oficiale. L-a învins pe al 5-lea favorit de la Australian Open iar la finalul jocului a spus ”că s-a simţit bine şi că a jucat mai mult sau mai puţin bine.”

Dacă va câştiga la Australian Open şi va obţine cel de-al 17-lea titlu de la Grand Slam, Nadal va reduce diferenţa faţă de elveţianul Federer, cel care are în palmares 19 astfel de trofee.

“Este imposibil să fiu mai motivat decât anul trecut sau oricare alt an. Întotdeauna sunt motivat sută la sută să joc la Australian Open. Dacă există cineva care nu face asta înseamnă că nu iubeşte acest sport.”, a mai spus Nadal, care se poate confrunta cu rivalul său doar în finala turneului.

Cele mai citite

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă