30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportRafael Nadal a câștigat pentru a 11-a oară turneul Masters 1.000 de...

Rafael Nadal a câștigat pentru a 11-a oară turneul Masters 1.000 de la Monaco

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, liderul mondial la zi, a declarat că titlul cucerit duminică la Monte Carlo, după o finală cu japonezul Kei Nishikori, este important pentru încrederea sa.

“Este important pentru încrederea mea. Să câştigi din nou acest titlu la Monte Carlo înseamnă mult, mai ales pentru că este primul turneu al sezonului pe care îl termin”, a declarat Nadal după ce a câştigat pentru a 11-la oară turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, impunându-se în finală cu 6-3, 6-2 în faţa lui Kei Nishikori.

“Sper să am şansa să rămân într-o condiţie fizică bună pe toată durata sezonului pe zgură. Obiectivul meu rămâne acelaşi: să fiu bine fizic, pentru că dacă nu sunt, eu nu pot avea niciun alt obiectiv. Referitor la finală, am făcut un meci solid. Sigur, cel mai bun meci al săptămânii a fost cel contra lui Dominic Thiem în sferturile de finală. Dar astăzi (duminică), eu cred că am jucat mai bine decât ieri (semifinala contra lui Grigor Dimitrov). Nu am mare lucru de spus. Am câştigat un titlu important, am jucat contra unor adversari dificili fără să pierd niciun set. A fost o super săptămână”, a mai spus jucătorul spaniol.

La rândul său, Kei Nishikori a precizat că săptămâna aceasta i-a dat multă încredere: ”Am jucat bine toată săptămâna, cred că sunt aproape de cel mai bun nivel al meu. Este una din marile săptămâni de la revenirea mea după accidentare”.

Acesta este al 31-ea trofeu de categoria Masters 1.000 cucerit de Nadal, care şi-a trecut cu această ocazie în palmares al 76-lea titlu din cariera sa.

Campionul iberic a disputat până acum 12 finale la Monte Carlo, fiind învins o singură dată, în 2013, de sârbul Novak Djokovic.

Nadal a reuşit, totodată, să termine pentru a cincea oară turneul din Principatul Monaco fără să piardă nici măcar un set, aşa cum s-a mai întâmplat la ediţiile din 2008, 2009, 2010 şi 2012.

În schimb, Kei Nishikori a pierdut a patra sa finală consecutivă într-un turneu de categoria Masters 1.000, după cele de la Madrid (2014), Miami şi Montreal (ambele în 2016).

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Echipamente agricole esențiale pentru o fermă

Echipamentele agricole sunt indispensabile pentru o activitate prosperă. Acestea sunt necesare pentru optimizarea proceselor, precum și pentru obținerea unor producții de calitate, indiferent că...

După toate celelalte probleme, companiile vor fi lovite și de greva la Registrul Comerțului

Greva la Registrul Comerțului este de natură să afecteze companiile din România, explică un articol publicat pe site-ul termene.ro. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al...
Ultima oră
Pe aceeași temă