11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportRB Salzburg a cucerit al șaptelea titlu de campioană consecutiv

RB Salzburg a cucerit al șaptelea titlu de campioană consecutiv

Graţie acestui succes, Salzbrug s-a distanţat la 11 puncte de LASK Linz, principala sa rivală în cursa pentru titlu, cu două etape înainte de final.

Luna trecută, LASK Linz a pierdut poziţia de lider al campionatului austriac, după ce a primit o penalizare de şase puncte, însoţită de o amendă de 75.000 de euro, pentru încălcarea normelor de securitate sanitară impuse pentru evitarea infectării cu Covid-19.

Gruparea din oraşul Linz, calificată în optimile de finală ale actualei ediţii a competiţiei Europa League, a fost acuzată că a reluat prematur antrenamentele colective.

Scandalul a fost declanşat de o înregistrare video realizată în timpul şedinţelor de pregătire, care demonstrează că fotbaliştii de la LASK s-au antrenat în efectiv complet în patru rânduri, într-o perioadă în care erau autorizate doar antrenamente în grupuri de maximum şase jucători.

Campionatul Austriei, întrerupt pe 8 martie din cauza pandemiei, când mai erau de disputat zece etape, s-a reluat pe 2 iunie, cu porţile închise.

Graţie succesului de duminică, Red Bull Salzburg şi-a trecut în palmares al 14-lea titlu naţional. La finele lunii mai, clubul din Salzburg a reuşit să cucerească Cupa Austriei, în finala căreia a dispus cu 5-0 de Austria Lustenau.

Cele mai citite

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...
Ultima oră
Pe aceeași temă