9.6 C
București
luni, 25 martie 2024
AcasăSportRB Salzburg a cucerit al șaptelea titlu de campioană consecutiv

RB Salzburg a cucerit al șaptelea titlu de campioană consecutiv

Graţie acestui succes, Salzbrug s-a distanţat la 11 puncte de LASK Linz, principala sa rivală în cursa pentru titlu, cu două etape înainte de final.

Luna trecută, LASK Linz a pierdut poziţia de lider al campionatului austriac, după ce a primit o penalizare de şase puncte, însoţită de o amendă de 75.000 de euro, pentru încălcarea normelor de securitate sanitară impuse pentru evitarea infectării cu Covid-19.

Gruparea din oraşul Linz, calificată în optimile de finală ale actualei ediţii a competiţiei Europa League, a fost acuzată că a reluat prematur antrenamentele colective.

Scandalul a fost declanşat de o înregistrare video realizată în timpul şedinţelor de pregătire, care demonstrează că fotbaliştii de la LASK s-au antrenat în efectiv complet în patru rânduri, într-o perioadă în care erau autorizate doar antrenamente în grupuri de maximum şase jucători.

Campionatul Austriei, întrerupt pe 8 martie din cauza pandemiei, când mai erau de disputat zece etape, s-a reluat pe 2 iunie, cu porţile închise.

Graţie succesului de duminică, Red Bull Salzburg şi-a trecut în palmares al 14-lea titlu naţional. La finele lunii mai, clubul din Salzburg a reuşit să cucerească Cupa Austriei, în finala căreia a dispus cu 5-0 de Austria Lustenau.

Cele mai citite

Începe Festivalul Cărților Deschise la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii, ultimele două weekend-uri din luna martie sunt dedicate cărților, lecturii și poveștilor, îmbogățind experiența tuturor pasionaților de literatură. A...

Ce trebuie să știi despre cancerul de col uterin

Cancerul de col uterin începe să se dezvolte în celulele de pe suprafața colului uterin (porțiunea inferioară a uterului, de formă cilindrică și străbătută...

Simona Halep o face praf pe Wozniacki: „Ar trebui să citească decizia mai bine. Şi dacă nu o înţelege, să i se traducă”

Simona Halep a revenit în România după ce săptămâna trecută a participat la turneul WTA de la Miami, primul de după ridicarea suspendării în...
Ultima oră
Pe aceeași temă