Reacția lui Marius Copil, după ce și-a aflat adeversarul din finala de la Basel

Reacția lui Marius Copil, după ce și-a aflat adeversarul din finala de la Basel

Marius Copil a declarat că victoria cu Aleksandr Zverev este una dintre cele mai frumoase din viaţa lui, el fiind încântat că adversarul din finala de la Basel va fi Roger Federer.

George Dumitrescu 0 comentarii

”Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viaţa mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulţumesc tuturor”, a scris Copil, pe contul personal de Facebook.

Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, l-a învins, sâmbătă, pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc şi s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Basel, fază în care va evolua cu Marius Copil, locul 93 ATP.

Copil va da piept pentru prima dată în cariera lui cu marele campion elveţian, chiar în oraşul în care acesta s-a născut. Turneul de la Basel este unul dintre preferatele fostului lider ATP, care a fost de opt ori campion aici şi este neînvins de 19 meciuri. Federer a mai jucat încă cinci finale la el acasă.

La rândul său, Marius Copil este primul jucător venit din calificări care accede în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. De asemena, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă totodată faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră.

Finala turneului de la Basel va avea loc, duminică, de la ora 16.00.

 

Comentarii

loading...