6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportReacțiile selecționerilor Franței și Belgiei după semifinala de la Cupa Mondială

Reacțiile selecționerilor Franței și Belgiei după semifinala de la Cupa Mondială

“Este un lucru excepţional. Sunt cu adevărat foarte fericit pentru jucătorii mei. Sunt tineri, însă au avut ambiţie, caracter şi mentalitate de învingători. Îmi scot pălăria în faţa lor şi a întregului meu staff. Meciul aparţine jucătorilor şi suntem în finala Cupei Mondiale graţie celor care au fost pe teren”, a declarat Deschamps după joc.

 Selecţionerul francez nu a uitat înfrângerea suferită în faţa Portugaliei, în finala Campionatului European din 2016, găzduit de Franţa, însă este convins că elevii săi vor trece peste acel eşec şi vor reuşi să cucerească de această dată trofeul.

 “Nu am digerat încă ceea ce s-a petrecut acum doi ani, lucrurile sunt încă în mintea noastră. A fost foarte dureros. Aşa că vom vedea mâine, în linişte, cum vom aborda această finală. Jucătorii mei sunt tineri, însă au un mental puternic. Au experienţă, sunt foarte competitivi şi au progresat mult. Au demonstrat acest lucru în faţa Belgiei. Erau pregătiţi pentru orice scenariu şi pentru orice situaţie în care i-ar fi pus adversarul. Am pregătit bine partida”, a mai spus Didier Deschamps.

 De cealaltă parte, selecţionerul Belgiei, Roberto Martinez, consideră că echipei sale “i-a lipsit magia în faţa porţii” în partida cu Franţa.

“A fost un meci foarte strâns. În debutul reprizei a doua am avut un tempo mai bun, iar atunci a fost momentul în care am încasat golul, în urma unui corner. Diferenţa dintre victorie şi înfrângere se joacă în astfel de situaţii. Franţa a dorit să exploateze contrele cu viteza lui Mbappe şi Griezmann, însă am controlat bine acest aspect, iar ei nu au avut contraatacuri cu adevărat periculoase. Am avut posesia mingii şi trebuie să aduc un omagiu apărării franceze. Ne-a lipsit magia în faţa porţii, iar Lloris a avut intervenţii bune. Lucrurile ar fi stat diferit dacă aveam un pic de şansă în cele două suprafeţe, însă sunt foarte mândru de băieţii mei, au dat totul până în ultim secundă. Nu i-am văzut pe francezi să domine meciul, să fie mai puternici mental. Primul gol s-a dovedit fatal, diferenţa s-a făcut la un corner. Trebuie să acceptăm rezultatul, să felicităm Franţa şi să-i urăm succes în finală”, a declarat tehnicianul spaniol.

“Dezamăgirea este enormă, pentru că aveam ambiţia să câştigăm turneul, nu doar să ajungem în semifinale. Franţa a fost în finala EURO, este obişnuită cu meciurile mari şi a gestionat bine acest aspect. Sunt foarte mândru de jucătorii mei. Am dorit să jucăm şapte meciuri, o vom face, iar acum trebuie să încheiem bine turneul”, a adăugat selecţionerul Belgiei.

Franţa s-a calificat în finala Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, după ce a învins reprezentativa Belgiei cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara, la Sankt Petersburg, în prima semifinală a competiţiei. Franţa, campioană mondială în 1998, va juca a treia sa finală mondială graţie golului marcat de fundaşul Samuel Umtiti (51).

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă