8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportReal Madrid, lider în topul bogaților

Real Madrid, lider în topul bogaților

Chiar dacă pandemia de coronavirus i-a provocat campioanei Spaniei o scădere a încasărilor cu opt procente, Real Madrid rămâne clubul cu cea mai mare cifră de afaceri din elita Europei, conform unui studiu al firmei de audit financiar KPMG.

Madrilenii conduc în clasamentul veniturilor realizate de cluburile care au câştigat titlul în sezonul 2019-2020. „Galacticii” ocupă primul loc cu încasări totale de 681,2 milioane euro, fiind urmați de Bayern Munchen, campioana Germaniei, care a avut venituri de 607,2 milioane euro, FC Liverpool, campioana Angliei, cu 557 milioane euro şi Paris Saint-Germain, campioana Franţei, cu 540,6 milioane euro.

Acest top include și campioana Italiei, Juventus Torino, care a realizat venituri de 401,4 milioane euro, cât și câștigătoarea titlului în Portugalia, FC Porto, cu cele mai modeste încasări, de doar 87,3 milioane euro.

Dintre cluburile enumerate mai sus, doar Bayern Munchen, cu 5,6 milioane euro, şi Real Madrid, cu numai 300.000 euro, au raportat profit net, comparativ cu sezonul anterior când toate campioanele din „Top 6” au înregistrat profituri.

La baza acestor diminuări a veniturilor stau măsurile luate de autorități pentru combaterea noului coronavirus, respectiv interzicerea fanilor pe stadioane sau chiar oprirea definitivă a competiției. După ce Ligue 1 a fost suspendată şi nu s-a mai reluat, devenind singurul campionat de top care s-a încheiat în aprilie din cauza COVID-19, PSG a fost confruntată cu cea mai mare pierdere netă, de 125,8 milioane euro. Real Madrid a pierdut 34,9 milioane euro din cauza lipsei spectatorilor, în timp ce Bayern a raportat pierderi de 4% din veniturile legate de drepturile de televizare.

Pentru sezonul 2020-2021, oficialii lui Real Madrid estimează o scădere a veniturilor de circa 300 milioane euro, comparativ cu anii anteriori pandemiei, și aproximează o cifră de afaceri care se va ridica la 620 milioane de euro.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă