5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportReal Madrid și Juventus spun adio Ligii

Real Madrid și Juventus spun adio Ligii

Cea mai titrată echipă din istoria competiției, Real Madrid, în vitrina căreia se află nu mai puțin de 13 trofee europene, a fost eliminată din Champions League în faza optimilor de finală, după ce pierdut și returul cu Manchester City, cu același scor ca și în prima manșă, 2-1. Tehnicianul „galacticilor”, Zinedine Zidane, care se află la doar prima eliminare din competiția regină a Europei, a fost trădat de fundașul Raphael Varane. Ambele goluri ale echipei antrenate de Pep Guardiola s-au marcat după erori ale stoperului francez.

Într-o altă partidă din optimi, Juventus Torino, formația care domină fotbalul italian de un deceniu, a fost eliminată de Olympique Lyon, deşi i-a învins pe francezi, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Echipa portarului român Ciprian Tătăruşanus-a calificat graţie golului înscris în deplasare, după ce în tur câștigase cu 1-0.

Chiar dacă pe plan intern a obținut titlul, eliminarea din Champions League i-a fost „fatală” lui Maurizio Sarri, care a fost demis din funcția de antrenor principal al lui Juventus. În locul tehnicianului de 61 de ani, președintele „Bătrânei Doamne”, Andrea Agnelli, l-a numit pe Andrea Pirlo. Decizia este una suprinzătoare, având în vedere că Pirlo a debutat în antrenorat în urmă cu câteva zile. Fostul mijlocaș de legendă al Italiei fusese instalat pe banca U23 a lui Juve la finalul lunii iulie.

În sferturile de finală merge și Bayern Munchen, care s-a calificat fără probleme după o nouă victorie în fața celor de la Chelsea Londra. După ce în tur câștigaseră cu 3-0, bavarezii au făcut legea și în partida de pe teren propriu, obținând un succes cu 4-1.

Ultima echipă calificată la turneul „Final 8” de la Lisabona este Barcelona, care a surclasat-o pe Napoli cu 3-1, pe teren propriu. În meciul tur, disputat înainte de izbucnirea pandemiei, cele două echipe remizaseră, scor 1-1.

Celelalte formații calificate în sferturile Champions League (înainte ca pandemia să întrerupă competiția) sunt Atalanta, RB Leipzig, Paris Saint-Germain și Atletico Madrid.

Champions League va continua sub forma unui turneu „Final 8”, cu sferturi de finală, semifinale şi finală. Toate partidele se vor disputa într-o singură manșă și vor avea loc pe stadioanele din Lisabona.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă