20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRoger Federer: Dezvăluie tactica secretă. Sfatul pe care-l dă jucătorilor mai tineri

Roger Federer: Dezvăluie tactica secretă. Sfatul pe care-l dă jucătorilor mai tineri

Federer, în vârstă de 36 de ani, a lipsit o perioadă semnificativă din circuit în 2016, după o accidentare la genunchi, iar la revenire a jucat în doar 12 turnee, iar această tactică pare să fi dat roade. 

Jucătorul, care tocmai ce a cucerit cel de-al 20-lea titlu de Grand Slam din carieră a explicat cum de se menţine la un nivel înalt chiar şi după 15 ani de activitate.

“Poţi juca întotdeauna cât de mult vrei. Dar la fel de bine, îţi poţi alege un program ceva mai lejer. Sper doar ca oamenii să înţeleagă faptul că nu pot începe la 25, ceea ce fac eu la 36. Eu am jucat absolut toate meciurile din 1998 până la accidentarea din 2016. Filosofia mea este simplă: joc doar atunci când sunt pregătit să o fac.”, a declarat Federer pentru The Guardian.

Şi Rafa Nadal a avut probleme la finalul sezonului trecut şi a ales să nu forţeze până în momentul în care a fost compet refăcut.

“Ceea ce am făcut eu anul trecut a făcut şi Rafa. Poate că este un program ceva mai uşor, cu meciuri mai puţine, dar uite că am devenit un jucător mai bun. Să spunem că iau o pauză de 6 luni. În aceste luni lucrez doar pentru a-mi îmbunătăţi serviciul. Şase luni mai târziu simt că sunt diferit, iar oamenilor le e frică să încerce asta. Este una dintre dorinţele mele: jucătorii să citească mai mult despre unele lucruri, nu doar să o facă doar pentru că sportivii de top o fac. Noi procedăm aşa deoarece suntem bătrâni şi corpul nostru a fost folosit pentru a juca sute de meciuri. Este singurul motiv pentru care facem asta.” a mai spus Federer.

Roger Federer îl va întâlni, miercuri, pe belgianul Ruben Bemelmans în runda de deschidere a ABN Amro World Tennis de la Rotterdam, în tentativa sa de a redeveni liderul mondial în clasamentul ATP.

Cele mai citite

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

Te confrunți cu durere la nivelul genunchiului? Cum recunoști ruptura de menisc și ce poți face pentru a o trata

Durerile articulare pot apărea foarte frecvent ca urmare a unei serii largi de cauze și factori de risc, ceea ce înseamnă că pentru a...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...
Ultima oră
Pe aceeași temă