19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de box...

România a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de box pentru cadeţi

Campioni europeni au devenit, miercuri, Daniel Gîrleanu (cat. 54 kg) şi Maria Botică (cat. +80 kg), în timp ce Ionuţ Chiriac (cat. 52 kg) şi Ana Romanţov (cat. 48 kg) au pierdut finalele.

Daniel Gîrleanu l-a învins greu, la puncte (3-2), pe ucraineanul Aider Abduraimov în finala cat. 54 kg şi calcă pe urmele fratelui său mai mare, Cosmin Gîrleanu, care s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo (cat. 52 kg).

Maria Botică s-a impus clar la puncte (5-0) în finala cat. +80 kg, în faţa polonezei Weronika Bochen.

Ionuţ Chiriac s-a ales cu medalia de argint, după ce a pierdut la puncte (1-4) finala cat. 52 kg cu rusul Stepan Şalapanov. Ana Romanţov a fost învinsă în finala cat. 48 kg de rusoaica Alena Tremasova (0-5).

Cele şase medalii de bronz au fost obţinute de Ionuţ Pavel (cat. 46 kg), Saly Palapiuc (cat. 48 kg), Doruleţ Ţiu (cat. 60 kg), Andra Sebe (cat. 60 kg), Alina Creţu (cat. 66 kg), Maria Cimpoeru (cat. 75 kg).

România a ocupat locul al treilea în clasamentul pe medalii, după Rusia (16 medalii de aur, 4 de argint, 2 de bronz) şi Ucraina (5-4-11), dar şi în ierarhia pe puncte (24 puncte), de asemenea, după Rusia (106) şi Ucraina (45).

România a aliniat 21 de sportivi la Europenele de cadeţi, 13 la masculin şi 8 la feminin.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă