14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportRomânia – Austria, de doi bani speranțe

România – Austria, de doi bani speranțe

După prestațiile lamentabile din partidele cu Islanda și Norvegia, pentru echipa națională a României urmează un nou test de foc. Pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, tricolorii dau piept cu Austria, singura formație în fața căreia am reușit să obținem o victorie în acest an. Dacă în urmă cu o lună, la Klagenfurt, făceam un meci mare și câștigam cu scorul de 3-2, repetarea acelei performanțe și în partida din această seară pare doar o himeră.

Față de meciul tur, austriecii au operat 7 schimbări în echipă. Din lotul lui Foda lipsesc 3 titulari de la Klagenfurt: portarul Schlager, fundașul Ulmer și atacantul Sabitzer. În plus, alți 4 jucători care au fost rezerve au fost înlocuiți: Stankovic, Lienhart, Wober și Zulj. Pe de altă parte, superstarul lui Bayer Munchen, David Alaba, cotat la 65 milioane de euro pe transfermarkt.de, revine în echipa oaspete.

Cu 6 puncte, Austria este lider în grupa de Liga Națiunilor, la egalitate cu Norvegia, și vine la Ploiești cu gândul de a-și lua revanșa și a-și consolida poziția în clasament. Formația condusă de Foda este marea favorită din această seară. A confirmat acest lucru și selecționerul României, Mirel Rădoi, care la conferința de presă de ieri (n.r. marți) a declarat că jucătorii săi încă resimt lucrurile negative după înfrângerile cu Islanda şi Norvegia, iar Austria are prima șansă în meciul de astăzi: „Mental, Austria este favorita în meciul de mâine (n.r. miercuri), pentru că noi venim după două înfrângeri categorice, atât ca rezultat, cât şi ca prestaţie de joc.”

Rădoi a mai spus că îi este extrem de greu să își mai capaciteze elevii după „dubla” de coșmar cu cele două echipe nordice: „E foarte greu să îi motivăm pe jucători, dar vom încerca, trebuie să găsim soluţii să îi facem să uite cele două înfrângeri. Nu văd o resemnare la jucători, văd o lipsă de reacţie în momentul de faţă”.

Cu toate că a fost criticat foarte aspru după meciurile cu Islanda și Norvegia, iar în spațiul public au început să fie vehiculate numele unor posibili înlocuitori pe banca tehnică, selecționerul susține că nu se gândește să demisioneze. „Nu mi-a trecut prin cap să renunţ, consider că schimbarea de generaţie trebuie făcută. Trebuie să găsim soluţii mental să trecem peste ultimele două înfrâgeri”, a afirmat Rădoi. Totuși, un nou eșec la scor în partida cu Austria ar putea reprezenta încheierea mandatului lui Mirel Rădoi pe banca tricoloră.

Partida dintre România și Austria se va disputa pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, de la 21:45, și va fi condusă de o brigadă poloneză, avându-l la centru pe Daniel Stefanski.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...
Ultima oră
Pe aceeași temă