13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRomânia, calificare pierdută „la mustață”

România, calificare pierdută „la mustață”

Cotată cu șansa a doua, după „forfait”-ul celor mai bine clasate jucătoare din ierarhia WTA, România s-a bătut de la egal la egal cu puternica reprezentativă a Rusiei, departajarea celor două echipe făcându-se în meciul decisiv, la dublu.

La capătul primei zile, scorul a fost egal, 1-1, după ce Gabriela Ruse a fost învinsă clar de Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4, iar Ana Bogdan, locul 90 în clasamentul WTA și prima rachetă a „tricolorelor”, a învins-o pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7, 6-1.

Ziua de sâmbătă a debutat cu înfrângerea dramatică a Anei Bogdan, care a pierdut în trei seturi, 5-7, 6-3, 5-7, în fața numărului 28 WTA, Ekaterina Alexandrova.

Totuși, la primul său meci în echipa de Fed Cup a României, Jaqueline Cristian (197 WTA) a impresionat și a învins-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe Veronika Kudermetova (38 WTA), împingând confruntarea în „prelungiri”.

Pentru partida decisivă, căpitanul nejucător al României a luat o decizie care i-a suprins pe toți, hotărând să trimită în teren perechea formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Alegerea lui Segărceanu a fost cu atât mai bizară, având în vedere că Ruse declarase că este răcită și nu e pregătită din punct de vedere fizic.

Bune prietene și în afara terenului, Ruse și Jaqueline Cristian câștigaseră de curând proba de dublu a turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon, însă asta nu a fost de ajuns pentru a le garanta succesul și în meciul contra perechii formate din Anna Blinkova şi Anna Kalinskaya.

Cu toate că jucătoarele noastre au avut un start excelent și au condus cu 2-0 în primul set, totul a fost doar un foc de paie, rusoaicele preluând „frâiele” partidei și reușind să se impună în minimum de seturi, cu 6-3, 6-2.

Grație victoriei din meciul decisiv, Rusia merge la turneul final de la Budapesta, cu scorul general de 3-2.

Pentru a juca și anul viitor în aceasta fază a Fed Cup, România va trebui să dispute o partidă de baraj împotriva unei echipe care a promovat din Grupa 1 valorică.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...
Ultima oră
Pe aceeași temă