FED CUP. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian ne-au adus cele două puncte

FED CUP. Ana Bogdan și Jaqueline Cristian ne-au adus cele două puncte

România, calificare pierdută „la mustață”

România a ratat calificare la turneul final al Fed Cup, după ce a fost învinsă la limită de Rusia, scor 2-3, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în play-off-ul Grupei Mondiale.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Cotată cu șansa a doua, după „forfait”-ul celor mai bine clasate jucătoare din ierarhia WTA, România s-a bătut de la egal la egal cu puternica reprezentativă a Rusiei, departajarea celor două echipe făcându-se în meciul decisiv, la dublu.

La capătul primei zile, scorul a fost egal, 1-1, după ce Gabriela Ruse a fost învinsă clar de Ekaterina Alexandrova, cu 6-1, 6-4, iar Ana Bogdan, locul 90 în clasamentul WTA și prima rachetă a „tricolorelor”, a învins-o pe Veronika Kudermetova cu 6-3, 6-7, 6-1.

Ziua de sâmbătă a debutat cu înfrângerea dramatică a Anei Bogdan, care a pierdut în trei seturi, 5-7, 6-3, 5-7, în fața numărului 28 WTA, Ekaterina Alexandrova.

Totuși, la primul său meci în echipa de Fed Cup a României, Jaqueline Cristian (197 WTA) a impresionat și a învins-o în două seturi, 7-5, 6-3, pe Veronika Kudermetova (38 WTA), împingând confruntarea în „prelungiri”.

Pentru partida decisivă, căpitanul nejucător al României a luat o decizie care i-a suprins pe toți, hotărând să trimită în teren perechea formată din Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse. Alegerea lui Segărceanu a fost cu atât mai bizară, având în vedere că Ruse declarase că este răcită și nu e pregătită din punct de vedere fizic.

Bune prietene și în afara terenului, Ruse și Jaqueline Cristian câștigaseră de curând proba de dublu a turneului ITF de la Andrezieux-Boutheon, însă asta nu a fost de ajuns pentru a le garanta succesul și în meciul contra perechii formate din Anna Blinkova şi Anna Kalinskaya.

Cu toate că jucătoarele noastre au avut un start excelent și au condus cu 2-0 în primul set, totul a fost doar un foc de paie, rusoaicele preluând „frâiele” partidei și reușind să se impună în minimum de seturi, cu 6-3, 6-2.

Grație victoriei din meciul decisiv, Rusia merge la turneul final de la Budapesta, cu scorul general de 3-2.

Pentru a juca și anul viitor în aceasta fază a Fed Cup, România va trebui să dispute o partidă de baraj împotriva unei echipe care a promovat din Grupa 1 valorică.

Comentarii

loading...