20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia, calificată dramatic la barajul pentru Campionatul Mondial de handbal din 2019

România, calificată dramatic la barajul pentru Campionatul Mondial de handbal din 2019

Echipa naţională a României s-a calificat dramatic la barajul pentru Campionatul Mondial de handbal masculin din 2019, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Ucrainei, 26-26 (11-14), sâmbătă, la Bolzano (Italia), în ultimul său meci din Grupa a 3-a a preliminariilor.

Tricolorii au smuls egalul, după victorii cu Italia şi Insuele Feroe, Ucraina ratând ultimul atac al partidei.

România, lipsită de Alex Şimicu, a făcut un joc sub aşteptări, iar în prima repriză s-a aflat o singură dată la egalitate cu adversara sa, 2-2 (min. 4). Ucraina a condus cu 2-0 (3), 5-2 (7), 9-5 (14), a avut chiar cinci goluri avans, 11-6 (21), iar la pauză avea trei goluri în plus, 14-11.

Echipa antrenată de Xavier Pascual a avut un debut de repriză secundă foarte bun şi a reuşit egalarea, 14-14 (33). În min. 43, România a preluat pentru prima oară conducerea, cu 18-17. Ucraina a revenit la cârma partidei şi a avut 22-20 (48), dar şi avantaj numeric, însă acest lucru i-a mobilizat pe tricolori, care au reuşit egalarea, 22-22 (50), în inferioritate. În minutul 58, Ucraina avea din nou două goluri în plus pe tabelă, 26-24, dar România a înscris pe contraatac, iar Ramba a semnat golul egalării, 26-26, în min. 59, iar apoi a rezistat la ultimul atac.

Pentru România au marcat Demis Grigoraş 10 goluri, Marius Sadoveac 4, Ionuţ Ramba 4, Dragoş Soare 2, Nicuşor Negru 2, Chike Onyejekwe 1, Adrian Rotaru 1, Dan Racoţea 1, Alex Csepreghi 1.

Golurile Ucrainei au fost reuşite de Iuri Kubatko 4, Serghei Onufrienko 4, Dmitro Goriga 4, Zahar Denisov 4, Aleksandr Şevelev 3, Artem Kozakevici 3, Aleksandr Poltoraţki 2, Stanislav Jukov 2.

Au arbitrat germanii Fabian Baumgart şi Sascha Wild, delegat EHF a fost bosniacul Vladimir Jovic, iar delegat EHF pentru arbitri a fost slovenul Janko Pozeznik.

Calificarea României a fost facilitată şi de faptul că Ucraina a fost învinsă de Italia, vineri, cu scorul de 29-28.

România a ocupat primul loc în clasament, cu 5 puncte, urmată de Ucraina, 3 puncte, Italia, 2 puncte (2 jocuri), Feroe, 0 puncte (2 jocuri). Italia şi Feroe vor juca ultimul meci al grupei.

Doar câştigătoarea grupei se califică în play-off-ul din iunie pentru turneul final din Germania şi Danemarca.

Cele mai citite

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă