România-Kosovo 32-21, 11 ianuarie 2020, Foto: Facebook

România-Kosovo 32-21, 11 ianuarie 2020, Foto: Facebook

România de nerecunoscut în meciul de handbal cu ”nerecunoscutul” Kosovo

Considerată mare favorită la câștigarea dublei confruntări cu reprezentativa de handbal masculin a statului Kosovo, echipa României a obținut doar un rezultat de egalitate, afectându-și drastic șansele de calificare la turneul final al Campionatului European din 2022.

Cătălin Șerban 0 comentarii

Kosovo - România s-a încheiat 23-23 (9-14), miercuri seara, în grupa a 8-a a preliminariilor pentru calificarea la EHF EURO 2022. Naționala statului Kosovo era cotată cu șanse de 10/1 la câștigarea meciului, România fiind considerată principala favorită în ambele manșe, returul urmând să se joace duminică la București.

În acest context, rezultatul poate fi considerat un eșec pentru reprezentativa condusă de Rareș Fortuneanu, care anticipa înainte de meci că cel mai mare adversar al tricolorilor sunt chiar ei înșiși, pentru că tratarea meciului cu lejeritate poate costa.

Este exact ce s-a întâmplat, România conducând la pauză cu 5 goluri avans (9-14), avantaj pe care ar fi trebuit doar să îl conserve.

Kosovari s-au mobilizat în a doua parte și au egalat 18-18, în minutul 46. România s-a desprins din nou la 18-21, însă Kosovo nu a cedat și a preluat conducerea 23-22, în minutul 57. Cu mai mult de două minute rămase și cu timeout luat, tricolorii au izbutit doar să egaleze.

Pentru a-și asigura calificarea la Campionatul European din 2022, România are acum nevoie să câștige unul din meciurile împotriva Suediei sau Muntenegrului, în ultimele două meciuri din grupă.

Comentarii

loading...