18.1 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSportRomânia de nerecunoscut în meciul de handbal cu ”nerecunoscutul” Kosovo

România de nerecunoscut în meciul de handbal cu ”nerecunoscutul” Kosovo

Kosovo – România s-a încheiat 23-23 (9-14), miercuri seara, în grupa a 8-a a preliminariilor pentru calificarea la EHF EURO 2022. Naționala statului Kosovo era cotată cu șanse de 10/1 la câștigarea meciului, România fiind considerată principala favorită în ambele manșe, returul urmând să se joace duminică la București.

În acest context, rezultatul poate fi considerat un eșec pentru reprezentativa condusă de Rareș Fortuneanu, care anticipa înainte de meci că cel mai mare adversar al tricolorilor sunt chiar ei înșiși, pentru că tratarea meciului cu lejeritate poate costa.

Este exact ce s-a întâmplat, România conducând la pauză cu 5 goluri avans (9-14), avantaj pe care ar fi trebuit doar să îl conserve.

Kosovari s-au mobilizat în a doua parte și au egalat 18-18, în minutul 46. România s-a desprins din nou la 18-21, însă Kosovo nu a cedat și a preluat conducerea 23-22, în minutul 57. Cu mai mult de două minute rămase și cu timeout luat, tricolorii au izbutit doar să egaleze.

Pentru a-și asigura calificarea la Campionatul European din 2022, România are acum nevoie să câștige unul din meciurile împotriva Suediei sau Muntenegrului, în ultimele două meciuri din grupă.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

cum le plac cel mai mult jucătorilor sloturile?

Slot machines sunt una dintre cele mai populare opțiuni de jocuri de noroc folosite de...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...
Ultima oră
Pe aceeași temă