DECIZIE. Simona se va concentra pe Jocurile Olimpice de la Tokyo

DECIZIE. Simona se va concentra pe Jocurile Olimpice de la Tokyo

România, fără Halep în Fed Cup

Simona Halep a anunțat că nu va participa în Fed Cup, preferând să se menajeze pentru Jocurile Olimpice, acolo unde speră să aducă o medalie României.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Prezentă la Gala Tenisului Românesc, unde a fost desemnată jucătoarea anului, numărul patru mondial a declarat că va spune pas participării alături de echipa României în Fed Cup, principalul obiectiv al Simonei pentru anul 2020 fiind câștigarea unei medalii la Olimpiada de la Tokyo.

„După discuţii multe cu echipa, am ales Jocurile Olimpice. Ca să fiu capabilă şi aptă 100% în mintea mea cu pregătirea am ales să joc doar la Jocurile Olimpice şi o voi face cu mândrie şi cu mare onoare. A fost o decizie foarte grea pe care a trebuit să o iau, dar e cel mai bine pentru toţi. Oricum sunt alături de echipă întotdeauna când joacă. Atenţie, nu este o retragere de la Fed Cup, este doar an olimpic şi am ales să joc la Tokyo. Jocurile Olimpice reprezintă prioritatea mea pentru că îmi doresc tare mult să câştig o medalie, de aceea voi participa la tot ce se poate, simplu, dublu şi dublu mixt. Voi face totul pentru a obţine un rezultat bun şi să aduc o medalie ţării noastre”, a spus Halep.

Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al României, a declarat că înţelege decizia Simonei Halep, precizând că e normal ca ea să se concentreze pe Olimpiadă. „Ştiam de decizia ei, am discutat împreună despre această problemă. Noi o înţelegem, urmează un an greu pentru ea. Fed Cup în formula nouă este o competiţie foarte dificilă şi e normal ca Simona să se concentreze pe Jocurile Olimpice. Este anul în care ea poate să aducă României medalii, ceea ce e foarte important”, a menţionat Segărceanu, prezent și el la Gala Tenisului Românesc.

Echipa feminină de tenis a României întâlneşte pe 7 și 8 februarie 2020, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecţionata Rusiei în barajul de calificare la turneul final al Fed Cup.

 

Comentarii

loading...