15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia învinge Zimbabwe în Cupa Davis, prin victoria lui Marius Copil

România învinge Zimbabwe în Cupa Davis, prin victoria lui Marius Copil

Marius Copil (80 ATP) s-a impus într-un meci destul de disputat, întins pe durata a două ore. Arădeanul s-a revanşat astfel după eşecul neaşteptat din meciul de debut.

Copil a evoluat mai bine decât vineri şi a reuşit un break în fiecare set, suficient pentru a înclina balanţa în favoarea sa, având în vedere că serviciul i-a funcţionat foarte bine. Copil a avut 12 mingi de break din care a fructificat două, în primul set la 3-3, iar în actul secund la 5-5. Garanganga şi-a creat şi el trei mingi de break, dar nu a concretizat niciuna. Copil a avut 7 aşi (a încheiat meciul cu unul) şi a comis o dublă greşeală, iar zimbabwianul a reuşit 3 aşi şi a comis 6 duble greşeli.

În prima partidă de la Piatra Neamţ, vineri, Benjamin Lock (546 ATP) l-a învins neaşteptat pe Marius Copil (80 ATP) cu scorul de 6-4, 7-5. Apoi, Dragoş Dima (327 ATP) a câştigat cu 6-3, 6-3 în faţa lui Takanyi Garanganga (449 ATP).

Sâmbătă, în meciul de dublu, perechea Horia Tecău/Florin Mergea s-a impus în faţa fraţilor Benjamin Lock şi Courtney Lock cu 6-1, 6-4.

Din echipa României mai face parte juniorul Filip Jianu. Meciurile se dispută după sistemul cel mai bun din trei seturi.

România şi Zimbabwe s-au înfruntat o singură dată în Cupa Davis, în 2000, la Harare, tricolorii câştigând cu 3-2, prin punctele aduse de Andrei Pavel (două) şi perechea Andrei Pavel/Gabriel Trifu.

Cele mai citite

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...
Ultima oră
Pe aceeași temă