15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportRomânia luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3x3

România luptă la Constanța pentru calificarea la Europenele de baschet 3×3

Turneul are loc pe 29 și 30 iunie în Piațeta Perla din Mamaia, iar accesul publicului este gratuit.

În anul în care se decid o parte dintre echipele calificate la Jocurile Olimpice, miza pentru fiecare competiție majoră din calendarul FIBA este una foarte mare, iar evenimentul oferă șansa echipelor românești să evolueze în fața propriilor suporteri.

Unsprezece echipe naționale la masculin și nouă echipe naționale la feminin vor căuta să obțină biletele care duc la FIBA 3×3 Europe Cup ce va avea loc în Debrecen, Ungaria, 30 august – 1 septembrie, iar dintre ele doar două echipe masculine și două feminine vor merge mai departe.

 Trupa de slam-dunk acrobatic Dunking Devils din Slovenia va fi prezentă în premieră la Constanța și este pregătită să electrizeze publicul cu reușitele lor aflate la limita dintre posibil și imposibil. Dunking Devils au o experiență de peste 1800 de spectacole în 47 de țări, pe cinci continente. Acrobații sloveni au animat pauzele dintre meciuri în cele mai tari competiții de baschet din lume –NBA, Euroligă sau Campionate Europene.

 Trupa de majorete Dracula’s Girls va fi prezentă la Mamaia pentru momente de dans incendiare în pauzele dintre meciuri. Fetele din Târgoviște au în palmares mai multe medalii la concursurile internaționale de majorete și au participat de asemenea la finala circuitului mondial de baschet 3×3, la Abu Dhabi în 2016.

 Spectatorii sunt așteptați să susțină naționalele de baschet 3×3 ale României și vor avea parte la rândul lor de acțiune pe terenul de joc în cadrul concursurilor susținute de către partenerii competiției. Superbet pune la bătaie un premiu în bani de 250 de lei în fiecare zi a competiției la concursul Lucky Shot pentru fanii cu cea mai mare precizie la aruncări.

 Cele 12 delegații ale țărilor participante vor fi de asemenea implicate în activități de CSR de-a lungul prezenței lor la Constanța, urmând să fie organizate vizite la centre de plasament unde vor avea loc scurte demonstrații de baschet dedicate copiilor.

Cele mai citite

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Despăgubiri record după prăbușirea podului Francis Scott Key din Baltimore

Despăgubirile pe care le vor plăti companiile de asigurări în urma prăbușirii podului Francis Scott Key din Baltimore ar putea să fie cele mai...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă