18 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportRomânia și-a aflat posibilii adversari de la Euro 2020

România și-a aflat posibilii adversari de la Euro 2020

Mai întâi, tricolorii vor asista cu emoții la tragerea la sorți a play-off-ului Nations League, ultima șansă pentru naționala României de a fi prezentă la Euro 2020, care are loc astăzi, începând cu ora 13:00, la Nyon. Astfel se va stabili cine dintre Bulgaria, Israel, Ungaria şi România va evolua în play-off-ul Diviziei C, urmând a întâlni Scoţia, în deplasare. Celelalte trei selecţionate vor disputa play-off-ul Diviziei A. Dacă tricolorii vor fi repartizaţi în Divizia A, atunci primul joc va fi în compania Islandei.

În primul scenariu, România joacă în deplasare semifinala cu Scoţia, iar dacă ajunge în finală va înfrunta câştigătoarea dintre Serbia şi Norvegia.

În celălalt scenariu, România joacă semifinala play-off-ului cu Islanda în deplasare, iar finala o va juca acasă sau în deplasare cu Bulgaria/Israel/Ungaria, în funcţie de tragerea la sorţi.

Meciurile se vor disputa într-o singură manșă. Semifinalele sunt programate pe 26 martie, iar finalele pe 31 martie 2020. Tot astăzi se vor stabili și gazdele ultimului act.

Douăzeci de echipe au obţinut deja biletele pentru Campionatul European de anul viitor, iar alte patru bilete vor fi distribuite prin intermediul play-off-ului programat în martie 2020. În cazul calificării, tricolorii vor juca în grupa C, alături de Olanda, Ucraina şi o echipă din urna a treia.

Tragerea la sorți a grupelor Euro 2020 va avea loc pe 30 noiembrie, la București, și va fi găzduită de Romexpo.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tichetele casnice: cum le pot folosi firmele și persoanele fizice

Sistemul de plată prin tichete a activităților casnice e funcțional și tocmai a fost modificat de Guvern printr-o ordonanță de urgență, deși acesta ar...

Deficitul bugetar a crescut, după primul trimestru

Deficitul bugetar a urcat la 2,06% din Produsul Intern Brut după primele trei luni din acest an, soldul negativ cifrându-se la 35,88 miliarde de...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă