sursă foto: frf.ro

sursă foto: frf.ro

România va participa la turneul de la Toulon

Naționala de tineret a României va participa la turneul „Maurice Revello”, una dintre cele mai prestigioase competiții dedicate tinerilor fotbaliști.

Cătălin Mihai 0 comentarii

Deși este o competiție Under 21, ediția din acest an a celebrului turneu găzduit de orașul francez Toulon se desfășoară după aceleași reguli ca și Jocurile Olimpice. Concret, vor avea drept de joc fotbaliștii născuți începând cu 1 ianuarie 1997, fiind practic un turneu preolimpic, de pregătire.

Anunțul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu. „Am luat decizia să participăm la cel mai important turneu preolimpic care va avea loc în Franţa, la Toulon. Anul acesta vor participa 12 echipe. În afară de România au mai confirmat prezenţa până acum Anglia, Franţa şi Japonia şi se aşteaptă confirmări în zilele următoare de la Brazilia și Argentina”, a spus Burleanu.

Șeful de la Casa Fotbalului a dezvăluit care va fi obiectivul tricolorilor mici la Olimpiada găzduită de Japonia: „Trebuie să ne pregătim pentru a avea o echipă competitivă care să îşi îndeplinească obiectivul, acela de a obţine o medalie la Jocurile Olimpice”.

La Tokyo, echipa va fi condusă de Mirel Rădoi, selecționerul primei reprezentative. Alături de tricolori, la Olimpiada din acest an vor mai fi prezente Japonia, Franța, Germania, Spania, Noua Zeelandă, Egipt, Coasta de Fildeș, Africa de Sud, Australia, Arabia Saudită, Coreea de Sud, Brazilia și Argentina.

Printre jucătorii care au strălucit de-a lungul timpului la Toulon se numără Jean-Pierre Papin, David Ginola, Alan Shearer, Rui Costa sau Thierry Henry.

Comentarii

loading...