15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRomânul Tibi Ușeriu este pe primul loc în cursa de la Cercul...

Românul Tibi Ușeriu este pe primul loc în cursa de la Cercul Polar

Tiberiu Ușeriu se afla, duminică, pe primul loc în ultramaratonul de la Cercul Polar, reușind chiar să se distanțeze față de urmăritorul său, irlandezul Patrick O’Toole, informează site-ul timponline.ro.

Sportivul din Bistrița a parcurs aproape 250 de kilometri în 50 de ore. Cu toate că are de-a face cu temperaturi de minus 30 de grade Celsius, Tibi Ușeriu vrea să câștige din nou ultramaratonul de la Cercul Polar.

Cu toate că au trecut doar două zile și jumătate de la startul cursei, Tibi Ușeriu spune a dormit doar 11 ore, în total. Sportivul român a intrat pe Ice Road, porțiunea considerată cea mai dificilă de pe traseul ultramaratonului de la Cercul Polar.

„De când a aflat că a rămas singurul român în cursă, se pare că a luat-o personal: Dacă tot am rămas singur aici, măcar să țin eu steagul! Tibi a plecat din CP3 în jurul orei 10 (ora RO), după o pauză de 3 ore. Ar fi vrut să doarmă aici, dar nu a reuşit (nu a dormit deloc până acum), aşa că şi-a luat zborul mai departe spre CP4. A decis să doarmă reprize scurte de 10 minute pe marginea drumului, din când în când. A mai făcut aşa şi anul trecut, e obişnuit. Dupa 40 ore de la startul cursei ajunge la kilometrul 200, ceea ce este fabulos, mai ales dacă ţinem cont de condiţiile meteo de acolo”, au precizat reprezentanții Tășuleasa Social, asociația care îl sprijină pe Tibi Ușeriu.

Potrivit organizatorilor 6633 Arctic Ultra, sportivul din Bistrița s-a distanțat față de concurentul aflat pe locul 2.

„Pe locul doi e tot irlandezul, faţă de care avea un avans de 6 ore la plecarea din CP3. La ora la care scriu această postare, distanţa dintre cei doi a crescut la 8 ore. Tibi merge constant, ca un metronom, irlandezul începe să încetinească. Temperaturile au scăzut în sfârşit în jurul a -25 -30 grade ziua, aşa că azi l-am auzit pentru prima dată pe Tibi spunând că e frig!!!”, au precizat membrii asociației care au discutat cu sportivul la telefon.

Tibi Ușeriu se pregătește să parcurgă cea mai dificilă porțiune a traseului de 350 de kilometri.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Revolut anticipează o creștere cu 40% a numărului angajaților, în 2024, și ajunge la 10.000 de salariați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de clienți retail la nivel global, a ajuns la 10.000 de angajați în toată lumea, iar...
Ultima oră
Pe aceeași temă