18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportRonaldo, desemnat fotbalistul secolului

Ronaldo, desemnat fotbalistul secolului

Cu ocazia galei „Globe Soccer Awards” desfăşurată la Dubai, atacantul echipei Juventus Torino și-a completat panoplia de trofee cu încă o distincție menită să îi încununeze munca depusă în întreaga carieră.

Acompaniat la ceremonia găzduită de luxosul Hotel Armani de Georgina Rodriguez, frumoasa sa logodnică, Ronaldo a fost desemnat cel mai bun jucător de fotbal al secolului 21, devansându-i pe argentinianul Lionel Messi, brazilianul Ronaldinho şi egipteanul Mohamed Salah.

„Acest premiu este foarte important pentru mine. A fi nominalizat alături de mari fotbalişti este o onoare. Acest lucru mă motivează şi mai mult. Este uimitor că mulţi copii vor să fie ca mine, să aibă aceeaşi tunsoare. Vreau să-i văd în întreaga lume făcând atmosferă atunci când înscriu un gol”, a spus, vizibil emoționat, Ronaldo.

De asemenea, în cadrul galei, polonezul Robert Lewandowski a fost desemnat jucătorul anului 2020, impunându-se în fața lui Cristiano Ronaldo şi a lui Lionel Messi. La categoria antrenori, marele câştigător a fost Pep Guardiola, ales cel mai bun tehnician al secolului. Actualul manager al lui Manchester City i-a învins pe Sir Alex Ferguson, Zinedine Zidane şi Jose Mourinho. Dinstincția rezervată antrenorului anului a fost atribuită germanului Hans Dieter Flick, tehnicianul echipei Bayern Munchen, care vine după un sezon în care a cucerit cinci trofee, între care Liga Campionilor şi campionatul Germaniei. Acesta i-a devansat pe compatriotul său Jurgen Klopp, antrenorul lui Liverpool, şi pe italianul Gian Piero Gasperini, tehnicianul formaţiei Atalanta Bergamo.

În cursul galei de la Dubai, Iker Casillas şi Gerard Pique au fost recompensaţi pentru carierele lor excepţionale, în timp ce Real Madrid a fost ales cel mai bun club al secolului, înaintea rivalei FC Barcelona, iar Bayern Munchen a intrat în posesia trofeului rezervat echipei anului 2020.

Acesta este cel de-al doilea premiu cucerit de Ronaldo în mai puțin de 2 săptămâni. Nu cu mult timp în urmă, starul portughez în vârstă de 35 de ani primise trofeul Golden Foot 2020, o distincție destinată doar jucătorilor trecuți de 28 de ani și pe care aceștia o pot primi o singură dată în carieră. Trofeul Golden Foot celebrează nu doar performanțele de pe teren ale fotbaliștilor, cât și activitatea acestora din afara terenului.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Republica Moldova transmite primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE

Republica Moldova va înainta către Comisia Europeană, la data de 24 aprilie 2024, primele rapoarte privind îndeplinirea condițiilor de intrare în UE. Documentul va fi...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă