10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportRonaldo, gest impresionant. Portughezul ajută un club din Africa

Ronaldo, gest impresionant. Portughezul ajută un club din Africa

Tricoul cu numărul 7, purtat de Cristiano Ronaldo la Juventus, va fi vândut la licitaţie zilele viitoare. Informaţia a fost dezvăluită de Hanene El Euch, o suporteră a echipei, la postul de radio Mosaique FM.

Considerată cea mai îndrăgită formaţie din fotbalul tunisian, Club Africain, care anul viitor va împlini 100 de ani, are datorii mari din cauza felului în care a fost condusă de omul de afaceri Salim Riahi. Acesta a părăsit ţara în 2017, fiind acuzat de corupţie şi spălare de bani.

La începutul sezonului, echipa a fost penalizată cu 6 puncte şi amendată fiindcă mai mulţi foşti jucători şi angajaţi ai săi nu şi-au plătit salariile. În octombrie, Federaţia tunisiană de fotbal a lansat un ultim avertisment: clubul riscă să fie exclus din toate competiţiile dacă nu va plăti o datorie de circa 6 milioane de dolari. Ameninţarea federaţiei a dus la o mobilizare fără precedent a fanilor echipei, cărora li s-a alăturat acum Cristiano Ronaldo.

“Este minunat că un jucător ca Ronaldo ne susţine. Vom salva clubul de această bandă de mafioţi. Suntem cei mai buni din Tunisia”, a declarat Ahmad Shaky, un tânăr fan din oraşul-port La Marsa.

În afara echipei de fotbal, care a câştigat de 13 ori campionatul şi tot de atâtea ori Cupa Tunisiei, Club Africain are formaţii de handbal, baschet, volei şi nataţie.

Cele mai citite

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă