Ronaldo – Messi, 1-0 în lupta pentru Balonul de Aur

Ronaldo – Messi, 1-0 în lupta pentru Balonul de Aur

Cristiano Ronaldo a început în forță Campionatul Mondial, marcând toate golurile Portugaliei în egalul cu Spania, 3-3, în vreme ce Lionel Messi are pe conștiință un penalty ratat în remiza dintre Argentina și Islanda, 1-1.

Marius Pantaie 0 comentarii

Nici nu a început bine turneul din Rusia, că Ronaldo și Messi au acaparat deja atenția: unul, cu evoluția senzațională din meciul contra Spaniei, celălalt, cu ratarea decisivă din partida contra Islandei; două evoluții diametral opuse care condimentează deja această competiție.

Animat de dorința uriașă de a fi primul fotbalist al lumii care câștigă șase Baloane de Aur, Ronaldo și-a legat de brâu muncitoarea echipă a Portugaliei și a tras-o după el pe parcursul a 90 de minute extrem de grele ale confruntării cu Furia Roja, în care lusitanii au avut o posesie de doar 37%. Suficient însă ca la final să obțină o remiză prețioasă în special datorită starului lor din atac, care a marcat trei goluri, inclusiv din penalty.

La doar o zi după ce Ronaldo își anunța intrarea triumfală la Campionatul Mondial, marele său rival Messi se chinuia în zadar să spargă o defensivă islandeză care a parcat o autobază în poartă, spre invidia lui Sorin Cîrțu care nu avea decât un autobuz disponibil atunci când juca împotriva „granzilor”. Chiar și când a avut oportunitatea uriașă să înscrie din penalty, la scorul de 1-1, lui Messi i-a lipsit inspirația, executând modest, astfel că portarul Hannes Thór Halldórsson și-a asigurat locul în istoria țării cu doar 350.000 de locuitori. S-a încheiat 1-1, în condițiile în care Argentina a avut o posesie zdrobitoare a balonului (73%), iar Messi nu și-a ascuns dezamăgirea la final, declarând: „Mă doare că am ratat acel penalty, care ar fi schimbat scenariul partidei. Ei s-ar fi deschis mai mult, iar noi am fi găsit mai multe spații. Mă simt responsabil pentru că nu am luat cele trei puncte.“

 

CR7 are cifre mai bune

Desigur, desemnarea lui Messi ca executant principal al penalty-urilor nu are nevoie de vreun argument, chiar dacă atacantul care va împlini 31 de ani în curând a ratat patru dintre ultimele șapte lovituri de la 11 metri pe care le-a executat pentru Barcelona și naționala Argentinei. Fotbalistul sud-american are un procentaj de reușită de 80,68% al penalty-urilor executate de-a lungul carierei, reușind să transforme 71 dintre cele 88 de lovituri de la punctul cu var. În schimb, Ronaldo stă mai bine la acest capitol, cele 93 de goluri marcate din 111 penalty-uri executate însemnând că procentajul său de reușită este de 83,78%.

Atacantul lui Real Madrid punctează în fața rivalului său și la capitolul eficiență pe parcursul turneelor finale ale Campionatului Mondial. Datorită prestației din meciul cu Spania, Ronaldo a devenit al patrulea fotbalist din istorie care înscrie în patru ediții consecutive ale CM, după Pele, Uwe Seeler și Miroslav Klose. Portughezul are până în prezent șase goluri și două pase decisive în cele 14 meciuri jucate de-a lungul carierei la Campionatul Mondial. De partea cealaltă, Messi a marcat la turneele finale din 2006 și 2014, având în palmares cinci goluri și trei pase decisive în 16 apariții. Duelul de la distanță rămâne unul strâns și palpitant, cu atât mai mult cu cât echipele celor două superstaruri vor să ajungă cât mai departe la turneul final din Rusia. 

Comentarii

loading...