Rugbistul James Cronin, suspendat pentru dopaj

Rugbistul James Cronin, suspendat pentru dopaj

Pilierul James Cronin, de la echipa irlandeză Munster, a fost suspendat o lună pentru încălcarea neintenţionată a regulamentului antidoping, în urma unei încurcături petrecute la o farmacie, a anunţat, luni, Asociaţia cluburilor europene de rugby (EPCR).

Rl online 0 comentarii

Cronin a fost testat pozitiv la steroidul prednisolon şi la corticosteroidul prednison, substanţe care se află pe lista celor interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA), în urma meciului din turul al doilea al Cupei Campionilor cu Racing 92, în luna noiembrie a anului trecut.

''Înaintea meciului ... Cronin nu s-a simţit bine şi i-au fost prescrise antibiotice, însă, farmacia i-a eliberat medicamentele altui client'', a precizat EPCR într-un comunicat.

''Ofiţerul judecător a acceptat motivul că substanţele interzise din proba prelevată jucătorului au fost provocate de o eroare a farmaciei, iar violarea regulamentului antidoping nu a fost intenţionată'', a menţionat forul european.

S-a considerat că rugbystul de 29 de ani nu a comis o greşeală semnificativă şi a cooperat cu ancheta, dar ofiţerul judecător a decis că totuşi are o responsabilitate pentru ceea ce era în proba prelevată.

Astfel, Cronin nu va avea drept de joc între 15 aprilie şi 16 mai, dar World Rugby, forul mondial, organismul suprem din sportul irlandez (Sport Ireland) şi AMA/WADA pot face apel.

Comentarii

loading...