27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportRusia a câştigat titlul olimpic la hochei pe gheaţă

Rusia a câştigat titlul olimpic la hochei pe gheaţă

Rusia s-a impus în faţa Germaniei cu 4-3, după prelungiri. Cu un nou titlu cucerit la schi fond prin Marit Bjoergen, Norvegia şi-a asigurat locul 1 în clasamentul pe naţiuni.

Finala de la hochei a fost absolut dramatică. Rusia, concurentă la PyeongChang sub un drapel neutru, a câştigat prima repriză chiar în ultima secundă (1-0), Germania a câştigat-o pe a doua (1-0). Nebunia s-a declanşat în ultimele şapte minute regulamentare, când s-au înscris nu mai puţin de patru goluri. Rusia a preluat din nou conducerea cu o reuşită a lui Gusev, dar nemţii au egalat după numai 10 secunde! Mai mult, la scurt timp, Germania a intrat pentru prima dată în avantaj, deschizând perspectivele unei ale surprize uriaşe. Cu doar un minut înainte de final, în inferioritate numerică, Rusia a restabilit egalitatea. Acelaşi Gusev şi-a dovedit clasa, trimiţând meciul în prelungiri. Acolo unde Rusia nu a mai făcut nicio greşeală şi a câştigat după aproape 10 minute de joc, scor 4-3.

Canada a obţinut medalia de bronz la hochei pe gheaţă, după o partidă cu Cehia, în care pucul a intrat de 10 ori în poartă, scor 6-4.

În urma acestui rezultat, Germania a pierdut ocazia de a termina în frunte în clasamentul pe naţiuni. Nemţii au avut acelaşi număr de titluri olimpice cu Norvegia – 14, dar nordicii au câştigat ”barajul” la medalii de argint, 14-10. Norvegia a terminat pe primul loc după o nouă medalie de aur cucerită de Marit Bjoergen la schi fond, în proba de 30 kilometri clasic cu start în bloc.

Acum, Marit Bjoergen este cel mai bun sportiv din toate punctele de vedere în istoria Jocurilor Olimpice, inclusiv la număr de titluri câştigate. La 37 de ani, norvegianca a obţinut a 8-a medalie de aur, la fel ca şi Bjoerndalen şi Daehlie. Fondista din Norvegia are însă două medalii în plus la total faţă de Bjoerndalen, 15-13. Marit Bjoergen a obţinut nu mai puţin de 5 medalii la PyeongChang!

30 de naţiuni au câştigat cel puţin o medalie la Jocurile Olimpice din Coreea de Sud.

Cele mai citite

AUR l-a reclamat pe Cîrstoiu la Direcția Antifraudă Fiscală

Președintele filialei AUR București, Mihai Enache, anunță că l-a reclamat la Direcția Generală Antifraudă Fiscală pe medicul Cătălin Cîrstoiu, candidat la Primăria Capitalei. "Mihai Enache,...

Lucian Bode a văzut șacalii. Cine-i prinde?

Învățat despre utilitatea glonțului magic, Lucian Bode a lansat cel mai consistent mesaj de campanie electorală: “În vremuri grele, apar șacalii, care așteaptă un...

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă