14.6 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportRusia a contestat formal excluderea sa de la competiţiile sportive

Rusia a contestat formal excluderea sa de la competiţiile sportive

În aceasta, contestă excluderea Rusiei de la competiţiile sportive mondiale din cauza unei presupuse falsificări a bazei de date antidoping, transmit agenţiile internaţionale de presă.

”Mai multe documente au fost transmite Agenţiei Mondiale Antidoping. Printre acestea se află şi o notificare a dezacordului faţă de sancţiuni”, a precizat directorul general al RUSADA, Iuri Ganus.

Conform procedurii, AMA/WADA trebuie acum să sesizeze Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.

Ganus a semnat această scrisoare după o decizie a instanţelor care conduc RUSADA, consiliul de supraveghere şi fondatorii săi, comitetele olimpice şi paralimpice ruse.

Ganus se opune acestei contestaţii şi a indicat că a trimis o a doua scrisoare către AMA/WADA, în nume propriu, exprimându-şi poziţia personală.

”Regret să vă informez că am eşuat în eforturile mele de a schimba părerea (organismelor decizionale ale RUSADA) legată de notificare”, se arată în scrisoarea sa, citată de Agerpres.

De mai multe săptămâni, şeful RUSADA a afirmat în public că autorităţile ruse sunt vinovate de acest scandal, cerând sprijinul preşedintelui Vladimir Putin în lupta sa contra trişorilor din sportul rus.

El a apreciat că orice contestare a sancţiunilor dictate de AMA/WDA va fi ”ineficace şi inutilă”.

Agenţia Mondială Antidoping a decis pe 9 decembrie să interzică participarea Rusiei pe o perioadă de patru ani la principalele evenimente sportive internaţionale, între care Jocurile Olimpice din 2020, 2022 şi Cupa Mondială de fotbal din 2022.

Agenţia a considerat că Rusia a ”manipulat” datele laboratorului antidoping de la Moscova care i-au fost transmise la începutul anului, o continuare a scandalului izbucnit în 2015, cu dezvăluirea unui dopaj instituţionalizat practicat din 2011, implicând înalţi funcţionari, agenţi secreţi şi probe de urină traficate.

Cele mai citite

TikTok, luat la rost de UE cu privire la riscurile pe care varianta Lite le are asupra copiilor

ByteDance's TikTok a primit un termen de 24 de ore pentru a furniza o evaluare a riscurilor privind noua sa aplicație TikTok Lite, lansată...

Un bănișor, la ipocritul Plicușor

Primarul general Nicușor Dan se laudă în campanie că le-a blocat PUZ-urile edililor Negoiță, Băluță și Ciucu. Pe lângă problema blocării dezvoltării Bucureștiului, ceea ce...

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...
Ultima oră
Pe aceeași temă