13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSportScandal în Anglia! Motivul pentru care medicul naționalei de fotbal a demisionat

Scandal în Anglia! Motivul pentru care medicul naționalei de fotbal a demisionat

La sfârşitul lunii februarie, într-o emisiune a postului BBC, au fost făcute publice înregistrări în care Mo Farah, campion olimpic la 5000 şi 10.000 m atât la Londra cât şi la Rio de Janeiro, recunoştea că Chakraverty i-a administrat injecţii cu L-Carnitine, un aminoacid, înainte de Maratonul de la Londra din 2014.

Audierile au avut loc în faţa autorităţilor antidoping americane care investigau practicile antrenorului lui Mo Farah, Alberto Salazar, în cadrul Proiectului Nike Oregon, pentru care antrenorul american a primit o suspendare de patru ani în octombrie anul trecut.

Rob Chakraverty a fost medicul naţionalei de fotbal a Angliei din 2016, iar până în prezent FA nu i-a făcut niciun reproş în ceea ce priveşte practicile sale medicale.

Reuters scria cu mai mult timp în urmă că atletul britanic Mo Farah, cvadruplu campion olimpic, a utilizat un supliment controversat înaintea maratonului de la Londra din 2014, în contextul în care medicul care i-a făcut injecţia, Chakraverty, nu a înregistrat acel tratament în lista cu prescripţii medicale.

Robin Chakraverty spunea în 2017 că l-a injectat pe Farah cu o doză legală de L-carnitină (13,5 ml), înainte de maratonul Londrei, dar a uitat să consemneze acest tratament în documente. L-carnitina este un supliment legal, dar administrarea în doze mai mari de 50 ml, într-un interval de 6 ore este interzisă.

Pe de altă parte, Sunday Times publica o anchetă în care susţinea că antrenorul lui Farah, Alberto Salazar, le-a administrat atleţilor săi suplimente interzise.

Mo Farah a negat însă că a greşit cu ceva.

Cele mai citite

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Sectorul 4 se transformă într-o oază urbană: Campanie de înverzire prin plantarea a peste 1500 de copaci

Într-o mișcare impresionantă de regenerare urbană, Sectorul 4 din București a dat startul unei ample campanii de înverzire, plantând peste 1500 de copaci. Această...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă