9.4 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

Scenarii pentru CSA Steaua, după ratarea promovării

Se vorbește despre înlocuirea antrenorului Marius Lăcătuș, care și-a asumat eșecul. Dar, pe lângă aceasta, problemele ar putea fi chiar mai mari pentru Steaua Armatei. Surse din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN) au declarat, pentru „România liberă”, că este luată în calcul o reducere a finanțării clubului sau chiar ca ministerul de resort să nu mai aloce bani pentru departamentul de fotbal al clubului.

CSA Steaua Bucureşti a ratat, duminică, promovarea în Liga a III-a, pentru a doua oară consecutiv.

Carmen Bucureşti a învins CSA Steaua cu scorul de 1-0, pe stadionul Sportul, din Regie (al cărui proprietar este Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”). În anul 2018, CSA a ratat promovarea din cauza Rapidului. După finalul jocului, câteva zeci de fani ai Stelei au pătruns cu forța pe teren şi au intrat în conflict cu forţele de ordine. Din fericire, nu au existat incidente grave, iar suporterii au fost împinşi înapoi în peluză. Carmen Bucureşti va disputa barajul pentru promovarea în Liga a III-a împotriva câştigătoarei Ligii IV din Călăraşi, Mostiştea Ulmu.

“Eu cred că am reușit să dominăm cât de cât jocul, dar, din păcate, nu ne-am creat faze de a marca. Nu am mai putut întoarce rezultatul, deși cred că am avut situații destul de bune. Suporterii sunt dezamăgiți, e al doilea an la rând… Ei au fost lângă noi, au investit în această echipă. Eu îmi asum această responsabilitate, dar pentru mine este important ca ­această echipă să meargă înainte. Eu cred că suporterii merită acest lucru, dar și clubul. Sunt momente dificile. Nu poți să treci atât de ușor peste ele”,  a declarat Marius Lăcătuș, după meci, la DigiSport.

Fosta glorie a Stelei a fost întrebată despre viitorul său la această echipă. „Nu asta e cel mai important lucru. Pentru mine cel mai important e ca echipa să-și continue mersul. Eu voi fi alături de tot ceea ce înseamnă Steaua, de suporterii Stelei. În momentul în care nu îți îndeplinești obiectivul, principalul vinovat e antrenorul. Nu cred că este momentul acum, după joc, să vorbesc despre cine pleacă sau cine vine“, mai spunea Lăcătuș.

Cu toate că va evolua în continuare doar în Liga a IV-a, CSA Steaua va avea la dispoziție, conform planului anunțat pentru Euro 2020, găzduit de București, o arenă modernă, de aproximativ 30.000 de locuri.   

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă