6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSchi: Blanca Fernandez Ochoa, găsită moartă

Schi: Blanca Fernandez Ochoa, găsită moartă

“Solidaritatea şi căldura omenească s-au făcut simţite în aceste zile pe muntele Cercedilla. Forţele de ordine, serviciile de urgenţă şi numeroşi voluntari au pornit în căutarea Blancăi Fernandez Ochoa, însă nu s-a putut face nimic. Afecţiunea mea se îndreaptă spre întreaga sa familie”, a declarat premierul spaniol Pedro Sanchez pe Twitter.

“Este o zi foarte tristă pentru sportul spaniol”, a reacţionat secretara de stat pentru Sport, Maria Jose Rienda, într-un comunicat anunţând moartea fostei sportive de înalt nivel, în vârstă de 56 de ani.

Căutările pe munte au mobilizat timp de mai multe zile sute de poliţişti, membri ai gărzii civile sau ai gărzii forestiere, pompieri sau simpli voluntari. Un elicopter şi drone dotate cu camere termice au fost utilizate pentru a explora zonele cele mai accidentate, iar scafandrii au explorat întinderile de apă.

Blanca Fernandez Ochoa a fost prima spaniolă medaliată olimpică la Jocurile de iarnă, obţinând bronzul în proba de slalom în 1992 la Albertville (Franţa).

Fratele său, Francisco Fernandez Ochoa, a fost primul spaniol campion olimpic la schi, la Jocurile din 1972 de la Sapporo (Japonia), la slalom special. El a decedat în 2006 în urma unui cancer, la 56 de ani.

Blanca Fernandez Ochoa era foarte populară în Spania, mai ales datorită participării la reality show-uri.

Fosta sportivă nu mai fusese văzută de pe 23 august de apropiaţii săi, care au anunţat autorităţile pe 29 august.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă