Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Schiorul Dominik Baldauf, condamnat la închisoare, după ce a fost prins dopat

Schiorul Dominik Baldauf, condamnat la închisoare, după ce a fost prins dopat

Schiorul de fond austriac Dominik Baldauf, găsit vinovat de dopaj în cadrul infracţiunilor comise de reţeaua internaţională Aderlass, destructurată în 2019, a fost condamnat la cinci luni de închisoare cu suspendare pentru "fraudă sportivă gravă".

Rl online 0 comentarii

Schiorul de 27 de ani, care a pledat vinovat la acuzaţia că a practicat dopajul sanguin începând din 2016 şi la cea că a luat hormoni de creştere începând din 2017, a făcut apel împotriva condamnării. Parchetul a făcut la rândul său apel.

Baldauf a recunoscut că s-a dopat până în momentul arestării sale în luna februarie la Campionatul Mondial de schi nordic din staţiunea austriacă Seefeld. O spectaculoasă operaţiune a poliţiei a dus la destructurarea unei importante reţele de dopaj, organizată în jurul medicului german Mark Schmidt, care a fost arestat în aceeaşi zi în cabinetul său din oraşul german Erfurt.

Această reţea Aderlass ("sângerare", în germană) le-a furnizat produse dopante mai ales unor schiori de fond şi ciclişti, mai bine de 20 de sportivi din diferite ţări europene, potrivit anchetatorilor germani.

Fostul fondist austriac Johannes Duerr a dezvăluit existenţa acestui trafic, la care potrivit justiţiei el a participat.

"Duerr mi-a spus cum se întâmpla asta în sportul de înalt nivel. Mi-a spus ce a făcut şi că exista un medic german. Nu mi-a spus însă niciodată că trebuie s-o fac şi eu", a declarat Baldauf la procesul său.

Împreună cu schiorul de fond Max Hauke şi ciclistul austriac Stefan Denifl, Dominik Baldauf a fost primul sportiv care a primit în vara anului trecut o suspendare de 4 ani din partea agenţiei austriece antidoping în urma revelaţiilor legate de afacerea Aderlass.

În octombrie, Max Hauke a fost condamnat şi el la cinci luni de închisoare cu suspendare. Săptămânile următoare sunt prevăzute în Austria procese împotriva lui Johannes Duerr, a lui Stefan Denifl şi a altui ciclist austriac, Georg Preidler.

Comentarii

loading...