9.3 C
București
luni, 18 martie 2024
AcasăSportSe cunosc finalistele Cupei României la handbal masculin

Se cunosc finalistele Cupei României la handbal masculin

Politehnica Timişoara a trecut în prima semifinală de echipa gazdă, CSM Focşani 2007, cu 25-18 (13-9), după un meci pe care l-a controlat în cea mai mare parte a sa. Filip Marjanovic şi Marius Sadoveac au marcat câte 9 goluri pentru învingători, Milos Dragas a reuşit 3, Flavius Cîmpan 1, Cristian Fenici 1, Vuk Milosevic 1, Antonio Pribanic 1. Pentru focşăneni au punctat Mihăiţă Miroiu 5, Bogdan Moisă 3, Marian Mocanu 2, Didi Hrimiuc 2, Valentin Pătru 2, Marius Ragea 1, Bogdan Raţă 1, Călin Hagiu 1, Mădălin Ţuţu 1.

Semifinala a doua, Steaua – Dinamo, derby amânat cu o oră şi jumătate după incidentele dintre galeriile celor două formaţii, a fost câştigată de Steaua, la limită, cu 26-25 (15-12). Vicecampioana a trecut la cârma partidei după primele zece minute, a condus în prima repriză şi la şase goluri, 13-7 şi 14-8, dar la pauză ecartul era de doar trei goluri, 15-12.

Steliştii s-au aflat în avantaj şi în partea secundă, dar Dinamo s-a apropiat la un singur gol, 22-21, în min. 51, a egalat în min. 56, 25-25, dar Ionuţ Georgescu a marcat golul victoriei (59), iar Dinamo a ratat la ultima fază a partidei.

Gabriel Florea, cu 10 goluri, şi portarul iranian Mohsen Renani Babasafari au fost cei mai buni jucători al Stelei în acest meci. Pentru roş-albaştri au mai marcat Marin Vegar 5, Samvel Aslanian 4, Ionuţ Georgescu 3, Nemanja Grbovic 3, Stefan Vujic 1.

Pentru Dinamo, campioana en titre, au înscris Hugo Descat 6 goluri, Kamel Alouini 4, Ante Kuduz 4, Andras Szasz 3, Dan Savenco 2, Muhamed Zulfic 1, Ciprian Şandru 1, Seyed Alireza Mousavi 1, Răzvan Gavriloaia 1, Amine Bannour 1, Florin Acatrinei 1.

Duminică, finala mică, Dinamo – CSM Focşani, va avea loc de la ora 15:00, iar finala Steaua – Poli Timişoara de la ora 17:30. 

Cele mai citite

Marian Godină îi liniștește pe șoferii români. “Acele camere nu sunt radare”

În mediul online circulă o informație falsă, o listă cu mai multe drumuri din România, unde, potrivit internauților, s-ar afla camere radar. Dar nu...

Aproximativ 300 de funcţionari publici, în grevă de avertisment la Vâlcea

Reînceperea acțiunilor de protest ale aproximativ 300 de funcționari din primăriile rurale din județul Vâlcea a adus din nou în prim-plan nemulțumirile acestora față...

România a avut cea mai ridicată rată anuală a inflaţiei din UE şi în luna februarie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a scăzut în luna februarie până la 2,8%, de la un nivel de 3,1% în ianuarie, însă...
Ultima oră
Pe aceeași temă