10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportSegărceanu recunoaște: „Rusia este favorită”

Segărceanu recunoaște: „Rusia este favorită”

În acest weekend, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este gazda barajului dintre echipele de Fed Cup ale României și Rusiei. Cu toate că meciul contează pentru calificarea la turneul final de la Budapesta, Simona Halep, Irina Begu și Monica Niculescu au declarat forfait, preferând să se axeze pe participarea la Jocurile Olimpice, iar absența acestora i-a dat calculele peste cap lui Florin Segărceanu. Căpitanul nejucător al României este conștient de faptul că Rusia este marea favorită a confruntării, dar a precizat că acest lucru poate fi un plus pentru componentele selecţionatei noastre.

„Personal nu cred că va fi o presiune în plus. Eu simt o atmosferă bună, ele sunt foarte pozitive. La antrenamente se pregătesc bine, îşi doresc foarte mult să joace, să arate şi cred că nu au de ce să simtă presiune. Să fim sinceri, calculul hârtiei arată că echipa noastră nu e favorită cu Rusia. Iar eu cred că ăsta e un plus pentru ele. Toată lumea îşi doreşte să fie în echipa naţională, iar acum a venit momentul lor şi au ce să arate. Cu ajutorul publicului sunt convins că vor da absolut totul şi noi chiar ne dorim şi sperăm la o victorie”, a declarat Segărceanu.

Având în vedere absențele, Segărceanu susține că nu i-a fost deloc greu să alcătuiască echipa pentru meciul din weekend. „Nu a fost greu să formez echipa, a fost chiar foarte uşor. Este bine că avem multe jucătoare cu experienţă internaţională, cu clasament, aşa că totul a venit natural. Oarecum în ordinea clasamentului le-am ales pe cele mai bune şi din punctul ăsta de vedere mă bucur foarte mult. Şi constat că atmosfera este foarte bună”, a precizat căpitanul nejucător.

Din lotul „tricolorelor” pentru duelul cu rusoaicele fac parte: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Gabriela Ruse (166 WTA), Jaqueline Cristian (197 WTA) și Raluca Olaru (47 WTA la dublu).

Meciurile dintre România și Rusia vor avea loc după următorul program: vineri, 7 februarie – cu începere de la ora 16:00, iar sâmbătă, 8 februarie – de la ora 14:00. Câștigătoarea se va califica la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă