9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportSerena Williams nu uită remarcile acide ale lui Țiriac la adresa greutății...

Serena Williams nu uită remarcile acide ale lui Țiriac la adresa greutății sale

Serena Williams, în vârstă de 36 de ani, se luptă să revină în prima linie a tenisului mondial, după ce în urmă cu opt luni a născut primul său copil. În cel mai recent interviu, fostul lider mondial a lăsat să se înţeleagă că s-a simţit jignită de criticile aduse de Ion Ţiriac din urmă cu puţin timp, în care proprietarul turneului de la Madrid a sugerat că jucătoarea americană este supraponderală.

Williams recunoaşte că sarcina a costat-o fizic şi numeşte revenirea ei în tenis “cea mai mare provocare” a carierei sale.

“Nu m-am simţit niciodată atât de rău”, a spus ea despre sesiunile ei de antrenament, timpurii, după ce a născut. “Şi am simţit că indiferent de ce fac, îmi va lua o veşnicie să scap de greutate, şi asta a fost o nebunie. În cele din urmă am reuşit să îmbunătăţesc forma fizică, dar a durat etern”

Ion Tiriac, proprietarul turneului de la Madrid, unde Williams va juca în mai, s-a referit la ponderea ei când a fost întrebat despre Williams şi despre calitatea jucătoarelor de tenis, într-un interviu dat recent pentru publicaţia germană Sport Bild.

 “Cu tot respectul, 36 de ani şi 90 de kilograme” a spus Tiriac, adăugând că îşi doreşte ca tenisul feminin să aibă mai multe jucătoare de prima linie.

“Întotdeauna spun că oamenii au dreptul la opinia lor”, a declarat Williams, campioană de două ori la Madrid, în replică la criticile lui Ţiriac.

“În mod evident, tenisul feminin înseamnă mai mult decât mine. Mult mai mult. Dar voi avea cu el o discuţie, credeţi-mă, voi avea cu el un schimb de cuvinte. Este un comentariu ignorant, o declaraţie sexistă. Poate că este un om ignorant’, a declarat Serena, într-un interviu pentru New York Times. 

Întrebată de ce a fost atât de greu să scadă în greutate, Williams a spus că nu s-a oprit încă din alăptare, lucru pe care unele femei îl susţin că este util pentru pierderea în greutate postnatală. Ea a decis să se oprească la începutul acestei luni, dar a fost instruită de către medici să continue. 

 
Fostul lider mondial are 23 de Grand Slam-uri câştigate (7 Australian Open, 3 Roland Garros, 7 Wimbledon şi 6 US Open) şi se află pe locul doi în ierarhia tuturor timpurilor. 

Serena Williams se află pe locul 449 în clasamentul WTA, în acest moment, însă va fi cap de serie 2 la turneul WTA de la Madrid, organizat de Ion Ţiriac, fiind practic a doua favorită, după Simona Halep.

Turneul WTA de la Madrid, pe care Simona Halep l-a câştigat în 2014, 2016 şi 2017, se va desfăşura în perioada 4-14 mai. 

Cele mai citite

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...

România și-a aflat ultima adversară din Liga Națiunilor

Lituania a învins cu 1-0 Gibraltarul în returul barajului pentru Liga C a Ligii Națiunilor și va face parte din grupa României, alături de...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă