Sezon încheiat pentru echipele scoțiene din ligile inferioare

Sezon încheiat pentru echipele scoțiene din ligile inferioare

Liga profesionistă scoţiană de fotbal (SPFL) a decis cu un vot majoritar să încheie sezonul 2019/2020 pentru ligile a doua, a treia şi a patra din cauza pandemiei de coronavirus.

Rl online 0 comentarii

Cele 42 de cluburi profesioniste scoţiene au decis prin vot electronic să pună capă sezonului la cele trei ligi inferioare, dar şi pentru prima ligă în momentul în care devine clar că meciurile nu se pot relua din cauza pandemiei de coronavirus. Clubul Dundee FC, care nu a votat săptămâna trecută, a fost în favoarea încheierii campionatelor, alăturându-se majorităţii de 81% a membrilor care au fost de acord.

Dundee United, Raith Rovers şi Cove Rangers au fost declarate campioane în Championship, League One, respectiv League Two.

Soarta primei ligi scoţiene va fi dictată de Consiliului SPFL, care dacă va constata că meciurile nu se pot relua, va decide încheierea sezonului şi o va declara campioană pe Celtic Glasgow, care are un avans de 13 puncte faţă de Rangers, la care joacă internaţionalul român Ianis Hagi.

Preşedintele SPFL, Murdoch MacLenan, a precizat într-un comunicat că ''tulburările şi incertitudinea cauzată de pandemia de coronavirus vor declanşa întotdeauna o dezbatere pasionantă despre cum va fi asigurat viitorul fotbalului scoţian. Nu este exagerat să spunem că aceasta este o problemă existenţială pentru cluburile noastre, care ne-au spus că ar fi fost un risc prea mare să mergem mai departe dacă situaţia nu se rezolva rapid, aşa că sunt mulţumit că am făcut o mutare decisivă''.

Directorul executiv SPFL, Neil Doncaster, va plăti premiile pentru cluburile din ligile inferioare la sfârşitul acestei săptămâni, în funcţie de locul ocupat în clasamente.

Prima ligă scoţiană nu va fi încheiată mai devreme de 23 aprilie, cel mai timpuriu termen acceptat de UEFA pentru abandonarea sezonului în primele divizii europene, pentru a se evita o suspendare din cupele europene.

Glasgow Rangers, aflată pe locul 2 în clasamentul Premiership, şi Hearts, lanterna roşie, care va retrograda, au criticat modul în care SPFL a gestionat procesul de votare pentru încheierea sezonului în Scoţia.

Comentarii

loading...