25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de...

Simona Halep a fost eliminată în optimile de finală ale turneului de la Cincinnati

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul patru mondial, a fost învinsă de americanca Madison Keys, cu 6-1, 3-6, 7-5, joi, în optimile de finală ale turneului WTA de la Cincinnati (Ohio/SUA), dotat cu premii totale de 2.944.486 dolari.

Halep, triplă finalistă la Cincinnati (2015, 2017, 2018), s-a înclinat după două ore şi trei minute de joc, în faţa unei adversare (18 WTA) care a avut o condiţie fizică mai bună.

Halep, care venea după o accidentare ce a forţat-o să abandoneze în sferturi la Toronto, a arătat că nu este în plenitudinea forţelor sale şi a acuzat în deseori lipsa de mobilitate a picioarelor sale.

Keys, cu un serviciu foarte bun, a dominat autoritar primul set, reuşind cinci ghemuri consecutive de la 1-1, impunându-se cu 6-1, în doar 24 de minute. Halep a adunat doar şase puncte pe propriul serviciu, dintre care doar două cu prima minge.

Halep a început mai bine actul secund şi a condus cu 2-0, şi-a pierdut serviciul, dar a revenit şi s-a desprins la 4-1, după ce a salvat cinci mingi de 3-2. Keys s-a apropiat la 4-3, dar românca a făcut un nou break, încheind setul cu 6-3.

Simona Halep a început cât se poate de rău setul decisiv, fiind condusă cu 3-0. Keys a avut chiar cinci mingi de 4-0, dar Halep a rezistat şi a reuşit apoi să egaleze, 3-3. Halep a salvat o minge de meci la 5-4 pentru americancă, apoi Keys a făcut 6-5, Halep a condus cu 40-0 în ghemul 12, dar a greşit câteva mingi, Keys a returnat foarte bine şi a obţinut victoria, cu 7-5 în setul al treilea.

La finalul meciului, Halep a explicat motivul din cauza căruia a ratat calificarea în sferturile de finală ale competiţiei de la Ohio.

“Madison a jucat incredibil şi a fost foarte puternică pe teren. Şiam că va lua mingile rapid şi cu multă putere, ştiam că ăsta este jocul ei şi mă aşteptam la un start dificil. Nu am avut ritm la început şi apoi am luptat, l-am regăsit, dar nu a fost suficient pentru a câştiga meciul. A fost un pas bun în faţă, astfel că voi continua să muncesc”, a spus Simona Halep, la conferinţa de presă.

Halep, campioana en titre de la Wimbledon, se va pregăti acum pentru ultimul turneu de Mare Şlem al anului, US Open, unde anul trecut a pierdut în prima rundă.

Cele mai citite

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...

Tu cum îți crești șansele de câștig la păcănele? TOP 5 sfaturi pentru a NU te baza doar pe noroc!

Lumina orbitoare a reflectoarelor, sunetul amețitor al clopoțeilor și senzația inimii care pulsează odată cu rotirea tamburului. Păcănelele online reușesc să ne captiveze cu...

Donald Trump a afirmat că are „ o problemă reală” cu judecătorul din procesul său de la New York

Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere...
Ultima oră
Pe aceeași temă