7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportSimona Halep și-a aflat adversara din semifinalele turneului de la Indian Wells

Simona Halep și-a aflat adversara din semifinalele turneului de la Indian Wells

Karolina Pliskova, numărul 5 WTA, a fost eliminată joi de Naomi Osaka, nr. 44 WTA, astfel că Simona Halep o va întâlni din nou pe japoneză, în semifinalele turneului din California, la nici două luni după ce a învins-o în optimile de finală de la Australian Open. Osaka a învins-o pe Pliskova cateogric, în două seturi, 6-2, 6-3, după o oră și 19 minute.

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Indian Wells, după un meci în care s-a impus în trei seturi 6-4, 6-7, 6-3 în faţa croatei Petra Martic, numărul 51 WTA. Anul trecut, Simona Halep și Naomi Osaka se întâlneau în turneul de la Miami, în turul al doilea, când sportiva română a reușit eliminarea japonezei.

Dintre cele șapte foste campioane care au luat startul la Indian Wells în 2018, Simona Halep este singura care a rămas în cursă. Ea va rămâne numărul mondial cel puțin până la începutul sezonului de zgură în Europa.

Japoneză cu orgini haitiene (din partea tatălui), în vârstă de 20 de ani, Naomi Osaka a avut o ascensiune remarcabilă de la începutul acestui an. Dacă înainte de Australian Open era pe locul 72 WTA, acum, după două luni, a ajuns deja pe locul 44.

Japoneza Osaka și Simona Halep se întâlnesc pentru a patra oară, toate celelalte trei meciuri anterioare fiind câștigate de constănțeancă, însă nu ușor: 6-4, 2-6, 6-3, în 2017, în turul al doilea al turneului de la Miami, 4-6, 6-2, 6-3, în turul al treilea al French Open, în 2016, și abia anul acesta o victorie mai facilă, la Australian Open în optimi, cu 6-3, 6-2 într-o oră și 19 minute.

Viitoarea adversară a Simonei Halep a ocupat locul 40 în octombrie 2016, cel mai bun din cariera ei. 

Cele mai citite

Evenimente de amploare la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

România va sărbători, la Washington, 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un concert extraordinar care va avea loc la celebrul Andrew W....

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă