23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportSituația se agravează la Melbourne! Calificările pentru Australian Open, suspendate

Situația se agravează la Melbourne! Calificările pentru Australian Open, suspendate

Meciurile a cinci jucători români au fost afectate din aceste motive. Partida dintre româncele Irina Bara şi Laura Paar, din primul tur al calificărilor, a fost întreruptă la scorul de 7-6 (8-6), 4-0 pentru cea din urmă, după o oră şi 44 de minute. Meciul Patriciei Ţig a fost suspendat la scorul de 6-2, 4-1 şi avantaj pentru tânăra jucătoare canadiană Leylah Fernandez. Tot miercuri erau programaţi să joace în primul tur Elena-Gabriela Ruse (contra americancei Usue Maitane Arconada) şi Marius Copil (împotriva taiwanezului Tung-Lin Wu), dar partidele lor au fost reprogramate.

Fumul produs de incendiile de vegetaţie din Australia a întrerupt programul de la Melbourne pentru a doua zi consecutiv, existând tot mai multe temeri legate de desfăşurarea turneului, care urmează să debuteze pe 20 ianuarie.

Locuitorii din metropola australiană au primit măşti pentru filtrarea aerului, iar zeci de zboruri au fost anulate la Melbourne din cauza vizibilităţii reduse.

Miercuri dimineaţa se putea încă simţi mirosul de fum, astfel că organizatorii au decis să amâne meciurile din calificări până la ora locală 13:00 (04:00, în România). Condiţiile s-au îmbunătăţit în jurul prânzului şi meciurile au putut începe, chiar dacă nu în condiţii ideale.

În cursul după-amiezii a venit o ploaie consistentă care a forţat organizatorii să suspende meciurile aflate în desfăşurare şi să anuleze programul pentru restul zilei, cu speranţa unui aer mai curat joi.

Există, de asemenea, speranţe că ploile vor ajunge şi în partea sud-estică a ţării, unde există zeci de focare care devastează zone extinse de vegetaţie.

Incendiile din Australia au prefăcut în scrum peste 2.000 de case şi au ars 10 milioane de hectare, o suprafaţă mai mare decât Coreea de Sud sau Portugalia, luând şi 28 de vieţi.

Cele mai citite

Dezvăluiri din viața artistei Anna Lesko. După cinci ani de singurătate, cântăreața rupe tăcerea

Anna Lesko s-a "dezbrăcat" de cuvinte la podcastul "Fain și Simplu" moderat de Mihai Morar. Artista a vorbit despre viața ei personală, regrete și...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Duel între Danielle Collins şi Elena Rîbakina în finala turneului WTA de la Miami

Finala WTA 1.000 de la Miami le va pune față în față pe americanca Danielle Collins şi kazaha Elena Rîbakina, ambele jucătoare câștigându-și semifinalele...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU