15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportSituație inedită la un cunoscut club de fotbal din Europa

Situație inedită la un cunoscut club de fotbal din Europa

Preşedintele lui Sporting Lisabona a decis vineri seară să-i excludă din lot pe toţi fotbaliştii formaţiei, nemulţumiţi de criticile aduse de el după meciul pierdut cu Atletico Madrid în Europa League, astfel încât clubul ar urma să fie obligat să alinieze o echipă B duminică în campionat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Joi, Bruno de Carvalho, preşedinte al Leilor din 2013, şi-a descărcat mânia pe reţelele de socializare în urma eşecului (0-2) suferit la Madrid în turul sferturilor de finală ale Europa League.

„În loc să fim 22 aşa cum doream eu, de foarte multe ori am jucat în nouă oameni, iar asta se plăteşte foarte scump”, a scris el pe Facebook. „Văd erori grosolane din partea unor internaţionali şi a unor jucători experimentaţi, asta nu face decât să ne mărească suferinţa”, a adăugat el.

Postarea sa a fost greu de înghiţit de cei mai mulţi fotbalişti din vestiar, mai ales de internaţionalii portughezi Rui Patricio şi William Carvalho, campioni europeni în 2016. Lotul antrenat de Jorge Jesus, echipă aflată acum pe locul 3 în campionat, semifinalistă a Cupei Portugaliei şi câştigătoare în acest sezon a Cupei Ligii, a reacţionat, revoltându-se vineri seară pe reţelele de socializare. „Suntem Sporting Lisabona… Transpirăm, ne luptăm şi cinstim întotdeauna tricoul pe care-l purtăm. Nu credem în jucătorii perfecţi, fiindcă vrem întotdeauna să evoluăm!”, au afirmat jucătorii într-un text postat pe conturile lor de Instagram şi Facebook. Cei 19 fotbalişti autori ai acestei postări şi-au manifestat „nemulţumirea” după reacţia publică a preşedintelui lor.

Puţin dispus să dezamorseze conflictul, Bruno de Carvalho a reacţionat imediat, tot pe Facebook. „Copii răzgâiaţi care nu respectă nimic şi pe nimeni, la Sporting Lisabona nu e o republică bananieră”, a scris preşedintele. El a adăugat că sportivii care s-au plâns au fost „excluşi din lot cu efect imediat”şi „vor fi sancţionaţi disciplinar de club”.

Ziarul A Bola evocă o posibilă demisie a antrenorului Jorge Jesus, care nu vrea să folosească o echipă remaniată în întâlnirea de duminică împotriva lui Paços de Ferreira.

La 46 de ani, Bruno de Carvalho este la al doilea mandat în fruntea clubului, fiind reales cu peste 85%. Devenit „socio” al lui Sporting în 1986, el a frecventat grupările ultras Juventude Leonina şi Torcida Verde la sfârşitul anilor 1980, fiind supranumit „preşedintele-suporter”.

De la venirea sa, oficialul lansează numeroase critici dure la adresa rivalelor Benfica Lisabona şi FC Porto, cărora încearcă să le sufle titlul de campioană pe care Sporting nu l-a mai câştigat din 2002, când era antrenată de Ladislau Boloni.

În actuala stagiune, Sporting a eliminat-o pe FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor (0-0 acasă, 5-1 în deplasare).

Cele mai citite

Ciolacu: România va avea cea mai mare creştere economică din Europa în 2024

România va avea "cea mai mare" creştere economică din Europa anul acesta, bazată pe investiţii şi nu pe consum, a declarat, marţi, prim-ministrul Marcel...

Amenințarea teroristă cuprinde Europa. Italia a ridicat nivelul de securitate la maxim

Italia a anunţat că „vigilenţa şi controalele vor fi sporite” înainte de sărbătoarea religioasă de Paşte, ca urmare a atacului terorist petrecut la Moscova...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...
Ultima oră
Pe aceeași temă