4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportȘoc în Bănie! Pițurcă a demisionat

Șoc în Bănie! Pițurcă a demisionat

Instalat pe banca tehnică a formației din Bănie la începutul lunii septembrie și având ca obiectiv declarat aducerea unui nou titlu în Oltenia, fostul selecționer al României a ales să pună capăt înțelegerii pe care o avea cu alb-albaștrii.

Motivația din spatele acestei decizii pare să fie campania anemică de achiziții făcută de clubul craiovean în această iarnă, în condițiile în care patronul Mihai Rotaru îi promisese lui Pițurcă că va „întări” echipa.

Tehnicianul de 63 de ani a dorit să lămurească situația. „Conducerea nu m-a susținut pentru a putea câștiga titlul. E singurul lucru care m-a determinat să plec. Eu am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. N-am venit la Craiova ca să fiu pe locul doi, locul trei. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană”, a spus fostul selecționer.

Principalul favorit pentru preluarea „leilor” este actualul antrenor al echipei Gaz Metan Mediaș, Edi Iordănescu, care însă are o clauza de 300 de mii de euro, pe care este obligat să o achite în caz că părăsește trupa ardeleană înainte de expirarea contractului. Alte variante de rezervă sunt Cristiano Bergodi, liber de contract după despărțirea de FC Voluntari, și Marius Șumudică, antrenorul lui Gaziantep, care are o relație excelentă cu patronul oltenilor.

Antrenor încă din 1992, când a preluat formaţia Steaua Bucureşti, Victor Pițurcă a mai pregătit Universitatea Craiova de două ori, prima reprezentativă a României de trei ori, selecţionata de tineret o dată şi formaţia saudită Al-Ittihad în două rânduri.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă