12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSoluția spaniolilor pentru reluarea campionatului de fotbal

Soluția spaniolilor pentru reluarea campionatului de fotbal

Fotbalul spaniol a fost suspendat începând din 10 martie, din cauza pandemiei, iar părţile interesate au elaborat planuri pentru finalizarea sezonului în curs, cu scopul de a evita pierderi financiare catastrofale, chiar dacă o dată a reluării competiţiei nu a fost fixată deocamdată.

Rafa Ramos, preşedintele Asociaţiei medicilor de club din fotbalul spaniol, a descris condiţiile în care urmează să se dispute meciurile, pe stadioane închise şi fără spectatori. “Toate materialele, inclusiv terenurile de joc, vor trebui dezinfectate înaintea meciului, la pauză şi după aceea”, a afirmat medicul într-un interviu acordat cotidianului El Pais.

“Este posibil să te infectezi de la o minge necunoscută, însă atunci când eşti lovit de o minge dezinfectată, pe o suprafaţă sterilă, este foarte dificil să te infectezi”, a explicat Ramos.

Acesta a declarat, totodată, că personalului medical este preocupat şi de posibila creştere a numărului de accidentări după reluarea sezonului, în condiţiile în care jucătorii au fost obligaţi să se antreneze acasă pe durata izolării stricte din Spania.

“Nu ne îngrijorează doar virusul. Jucătorii au avut opt săptămâni fără competiţie, închişi în casele lor şi nu toţi dintre ei au case mari unde să poată face pregătire fizică”, a subliniat medicul.

“Nu ştim de cât timp va fi nevoie pentru a se recupera, fără să vedem o creştere a numărului de accidentări, aşa că trebuie să extindem această perioadă cât va fi necesar pentru a garanta că riscurile vor fi minime”, a mai spus Rafa Ramos.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă