12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportSorții au decis! CFR Cluj și-a aflat adversarii din grupele Europa League

Sorții au decis! CFR Cluj și-a aflat adversarii din grupele Europa League

Spre deosebire de anul trecut, CFR va avea parte de o grupă mai accesibilă în Europa League. Sorții au decis ca ardelenii să se dueleze cu AS Roma, Young Boys Berna și ȚSKA Sofia.

CFR a înfruntat-o de două ori pe AS Roma în cupele europene. În sezonul 2008-2009, în Liga Campionilor, campioana României pierdea cu 1-3 la Cluj-Napoca, dar reuşea o victorie de senzaţie la Roma cu 2-1. În ediţia 2010-2011 a competiţiei, dubla s-a încheiat cu un rezultat de egalitate, 1-1, şi un eşec al clujenilor, cu 1-2.

Young Boys a avut un singur duel în cupele europene, în ediţia 1979-80 a Cupei Cupelor, când a fost eliminată încă din primul tur de Steaua, după 2-2 şi 0-6. ŢSKA a jucat de patru ori în cupele europene cu echipe româneşti. În ediţia 1956-57 a Cupei Campionilor Europeni trecea de Dinamo Bucureşti, după 8-1 şi 2-3.

În primul tur preliminar al Ligii Campionilor, ediţia 1997-98, echipa bulgară era eliminată de Steaua, după 0-2 şi 3-3. Steaua a avut câştig de cauză şi în sezonul 2004-05 al Cupei UEFA, după 2-2 şi 2-1 pentru roş-albaştri. În stagiunea 2011-12, în play-off-ul Cupei UEFA, Steaua mergea mai departe după 1-1 şi 2-0.

Meciurile din grupă vor avea loc pe 22 octombrie, 29 octombrie, 5 noiembrie, 26 noiembrie, 3 decembrie şi 10 decembrie. Finala va avea loc la Gdansk.

Grupele Europa League 2020/2021:

Grupa A: AS Roma, Young Boys Berna, CFR Cluj, ŢSKA Sofia;
Grupa B: Arsenal, Rapid Viena, Molde FK, Dundalk FC;
Grupa C: Bayer Leverkusen, Slavia Praga, Hapoel Beer-Sheva, OGC Nice;
Grupa D: Benfica Lisabona, Standard Liege, Glasgow Rangers, Lech Poznan;
Grupa E: PSV Eindhoven, PAOK Salonic, Granada, Omonia Nicosia;
Grupa F: Napoli, Real Sociedad, AZ Alkmaar, Rijeka;
Grupa G: Sporting Braga, Leicester City, AEK Atena, Zaria Lugansk;
Grupa H: Celtic Glasgow, Sparta Praga, AC Milan, Lille OSC;
Grupa I: Villarreal, Qarabag FK, Maccabi Tel-Aviv, Sivasspor;
Grupa J: Tottenham, Ludogoreţ Razgrad, LASK Linz, Antwerp;
Grupa K: ŢSKA Moscova, Dinamo Zagreb, Feyenoord Rotterdam, Wolfsburg;
Grupa L: KAA Gent, Steaua Roşie Belgrad, Hoffenheim, Slovan Liberec.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă